Cleopatra Coșuleț – Focus Designer @ AUTOR 2018

Cleopatra Coșulet, unul dintre cei mai talentați creatori români de bijuterie contemporană va fi focus designer la ediția 2018 a târgului internațional AUTOR. Colecția sa intitulată “The World Inside” vorbește despre un univers interior dinamic și eterogen, cu emoții și experiențe variate, care se dezvăluie privitorului cu sinceritate și îl invită la reflecție și interacțiune.
“Particip la AUTOR pentru a cincea oară și de fiecare dată simt emoția întâlnirii cu un public aparte, cu care pot să împărtășesc trăiri foarte personale, născute din relația mea cu lumea și transpuse în bijuteriile pe care le creez. Este o mare bucurie să le văd trecând în mâinile celor care le vor alege și le vor purta, dându-le o nouă viață, făcându-le parte din propria călătorie” spune Cleopatra Coșulet.
Alături de ea, pe 5 și 6 mai în foaierul Sălii Mari a Teatrului Național București vor fi peste 80 de designeri de pe cinci continente, la a 17-a ediție a AUTOR, singurul eveniment de bijuterie contemporană din sud-estul Europei.
În pregătire pentru AUTOR 2018, ne-a răspuns la câtevea întrebări.
AUTOR: Cleopatra Coșuleț + bijuteria contemporană = in a relationship? 🙂 Cum functionează? Momente definitorii? Cea mai mare provocare? Ai schimba ceva?
Cleopatra Coșuleț: Definitely relationship, fără doar și poate. Cu bune și rele. Cu cele rele interpretate ca puncte de pornire, nu de sfârșit. Cu cele bune impulsionând parcursul și așa ferm și hotărât pe calea asta a bijuteriei contemporane. Momentul imersiunii în această lume fantastică a fost acela în care estetica, functionalitea și execuția de calitate a bijuterilor nu au mai fost de-ajuns. A fost momentul în care am simțit nevoia ca piesa adusă pe lume să pornească de la o idee, un concept. Să exprime un crez, o stare, o emoție sau un protest. Să vorbească fără vorbe.
Provocările sunt omniprezente. Pentru mine, cele ocazionate de noua colecție au fost cu siguranță cel mai greu de gestionat. Dar perseverența și încăpățânarea, dublate de câteva tone de răbdare au făcut lucrurile posibile. În acest context, singurul lucru pe care l-aș schimba – dacă mi-ar sta în putință acest lucru – ar fi coordonatele temporale ale momentul debutului în lumea bijuteriei contemporane.
AUTOR: România. Bijuteria contemporană. Încotro? 
Cleopatra Coșuleț: România bijuteriei contemporane, așa cum o văd eu, este ca un teritoriu ce se vrea descoperit, fiecăruia dintre noi fiindu-i conform un drum anume pe care și-l asumă pe măsură ce înaintează experimentând.
AUTOR: Designer la început de drum, caută succes. Ce-i recomanzi? 
Cleopatra Coșuleț: Să fie întotdeauna el însuși, și să exprime asta în ceea ce face.
AUTOR: Ce așteptări ai de la AUTOR 2018 și ce urmează după? 
Cleopatra Coșuleț: Prezența la AUTOR permite obținerea unor reacții autentice legate de viziunea personală și manifestarea acesteia prin intermediul pieselor expuse. Feedback-ul obținut este prețios, iar prezența aici, în spațiul în care bijuteria contemporană și publicul iubitor de bijuterie contemporană interacționează,  creează punți durabile în timp.

▁▂▃▅▆▇    ▇▆▅▃▁

Cleopatra Coșuleț este printre designerii români de bijuterie contemporană care a reușit să-și consolideze cu dedicare și perseverență o prezență foarte personală și coerentă în peisajul artistic local și cu o mare deschidere către scena internațională. Călătoria sa în acest mediu de expresie creativă a început în 2015 cu primul curs urmat la Școala de Bijuterie Contemporană Assamblage, urmat la scurt timp de un al doilea, susținut de Daniela Boieri și organizat de aceeași școală în colaborare cu Alchimia-Florența Metal Marriage. În următorii doi ani, Cleopatra a continuat imersiunea în tehnicile bijuteriei contemporane prin participări la Alternative – workshop de rășină cu Alina Carp tot la Assamblage, și la un workshop conceptual susținut de Poly Nikolopoulou și Yiannis Siotis la Krama Institute Atena, Grecia.
Participă la AUTOR – Târg Internațional de Bijuterie Contemporană începând cu anul 2015, la toate edițiile, iar la cea din 2016 a câștigat premiul Krama Institute. Tot în 2016 a primit Arts & Cafts Design Award 2016, Certificat de Excelență. În octombrie 2017 a fost selecționată și a participat la Joya Barcelona Art Jewellery & Objects, iar în noiembrie 2017 la SIERAAD Art Fair, Amsterdam.

▁▂▃▅▆▇    ▇▆▅▃▁

AUTOR, SINGURUL EVENIMENT DE BIJUTERIE CONTEMPORANĂ ȘI DE ARTĂ DIN SUD-ESTUL EUROPEI, ÎȘI DESCHIDE PORȚILE PENTRU CEA DE-A 17A EDIȚIE.

Te așteptăm pe 5 și 6 mai la TNB!