fbpx

Acarete

Acarete

Acarete 150 150 Dautor

[singlepic=352,200,200,,left]Cristina Păun şi Cosima Opârtan au studiat Arhitectura în cadrul Universităţii de Arhitectură şi Urbanism “Ion Mincu”- Bucureşti şi împreună formează brand-ul Acarete. S-au cunoscut în 2006 în timp ce lucrau într-un birou de proiectare şi tot acolo s-au gândit pentru prima dată că ar putea face accesorii. Pentru că au comandat de pe un site de “bijou”-uri câteva piese pe care ar fi vrut să le modifice, au început să se intereseze despre ce ar însemna producţia. Prima “tranşă” a apărut din iniţiativa Cristinei, sub forma unei mulţimi de acarete din plexiglass.
De atunci, au început să experimenteze cu diverse materiale, tehnici şi colaborări cu designeri vestimentari (Andreea Bădală, Marina Moldovan).
Încearcă să pună în practică aproape toate ideile pe care le au şi mai ales să găsească metode prin care să le poată realiza.
Pentru că acaretele sunt diferite de noţiunea clasică de accesorii/bijuterii şi nu doresc să-i “uniformizeze” pe cei ce le poartă, seriile produse sunt foarte mici, de regulă 10 piese din fiecare acaret.