fbpx

Autor Awesome Award: Ana Marchetanu și experiența Alchimia

Autor Awesome Award: Ana Marchetanu și experiența Alchimia

Autor Awesome Award: Ana Marchetanu și experiența Alchimia 550 550 Dautor

 

Ana Marchetanu a câștigat trofeul Autor Awesome Award (AAA) la cea de-a 14-a ediție a târgului AUTOR, în noiembrie 2015. Premiul AAA i-a adus Anei două săptămâni de training în cadrul celei mai renumite școli de bijuterie din Europa, Alchimia, în Florența, și a însemnat pentru Ana o experiență care i-a schimbat viața și perspectiva asupra bijuteriei de artă. Imediat după ce a revenit din Florența, Ana ne-a povestit despre experiența Alchimia într-un interviu special.

Cum ai descrie experiența Alchimia?
Intensă. Iterezi primele concepte ca inginerii de la un start-up. Lucrezi de parcă ești o echipă. Alchimia e un spațiu foarte productiv, ai instrumente și informație și feedback la îndemână.
Ce ai învățat la Alchimia? (Nu doar ca tehnică, desigur 🙂
Am învățat în primul rând tehnică. Cel puțin pentru mine nu e o discontinuitate aici, a învăța un mod de lucru e un branșament spre o mulțime de idei. Dar dacă ar trebui să singularizez ceva, aș spune că am învățat de la cei de acolo cum să dau „primul ajutor” unor obiecte care nu par promițătoare sau unor idei aparent modeste. Poate că asta e principalul atribut al calității de profesor, doar ei sunt mereu confruntați cu oameni – prin definiție – începători.

Ce ți-a plăcut cel mai mult la Alchimia?
Eram înconjurată de lucruri din care puteam învăța. Ești într-un loc în care aproape tot din jurul tău are relevanță pentru tine. Asta e un eveniment în sine.
Ce trăsături comune regăsești în oamenii de la Alchimia?
Profesorii sunt foarte buni: cum spuneam mai sus, reușesc să intervină exact la ce aveam noi nevoie. Trăsăturile comune ale oamenilor din spațiul Alchimia sunt cele care fac posibilă experiența descrisă,  curiozitate, capacitate de concentrare, motivație – profilul ‘performerilor’ indiferent de disciplină.
Ce ai recomanda viitorului câștigător Autor Awesome Award? Cum e bine să te pregătești pentru experiența Alchimia?
Tinzi să subestimezi câte lucruri sunt fezabile. Urmează surprize plăcute!

Vino să o cunoști pe Ana Marchetanu, dar și pe viitorul câștigător Autor Awesome Award la AUTOR 2016!
16 & 17 aprilie, la Grand Hotel du Boulevard, București