Andra Lupu

Andra Lupu

Andra Lupu 150 150 DautorPrimul contact cu bijuteria a fost în timpul studiilor universitate. Lucrarea mea de diploma “Jocuri de umbre” era un ansamblu creativ care unifică într-un singur proiect bijuteria, designul de obiect, ceramica și fotografia. Piesele, realizate din porțelan și rășini epoxidice colorate, formează podoaba împreună cu umbra lăsată pe pielea purtătorului.
Mai apoi, în timpul masteratului am început să lucrez în metal, argint și alamă, puse în relație cu pietre, lemn și plastic. În 2012 am participat la un workshop ținut de Lucia Masei, la Alchimia contemporary jewellery school, “pigments on metal”, și fascinată de diferitele modalităti prin care pe poate colora și oxida metalul am început să introduc aceste tenici în lucrările mele.
Îmi place să experimentez în ceea ce privește lucrările mele, privesc bijuteria ca pe un joc continuu al formelor, texturilor , al diferitelor materiale și contrastelor formale, și ce mă intriga cel mai mult este interacțiunea dintre piesă și purtător. Realizez piese care crează iluzii, ridică semene de întrebare în legătură cu felul în care pot fi purtate sau cu ergonomicitatea lor, care invită la a fi descoperite. Cred că de aceea cel mai mult îmi place să creez inele, datorită legăturii dinamice dintre piesă și suprafața purtată. Îmi place să urmăresc reacția publicului în legatură cu creațiile mele. Nu pun accent pe valoarea intrinsecă a bijuteiei, mai degrabă pe valoarea ei de inovație și experiment.