Andreia Gabriela Popescu

Andreia Gabriela Popescu

Andreia Gabriela Popescu 150 150 Dautor

Am absolvit Academia de Studii Economice – Facultatea de Finanțe, Bănci si Contabilitate in anul 1997. Deși după terminarea facultatii am lucrat la companii specifice pregătirii mele, in paralel am dezvoltat diverse activitati creative, care au culminat cu înființarea in anul 1999 a unei firme de design si producție de articole vestimentare.
La început interesul meu pentru bijuterie a venit ca o completare a paletei mele de preocupări, fiind atrasa in permanenta de arta si creație, dar a evoluat intr-o schimbare de cariera.
Îmi place sa lucrez inele. Inelele reprezintă pentru mine o forma de comunicare si evidențiere. Un inel deosebit te face sa te simți bine, dar poate fi si o carte de prezentare a personalității tale. Creez in egala măsura bratari, cercei, … îmi place sa ”construiesc” pe bijuterii povestea din spatele lor.
Bijuteriile mele se remarca prin volumetrii indraznete si noi finisaje ale suprafețelor, forma lor aparent greu de purtat, dovedindu-se a fi complexa si atipica.
Folosesc argint, aur, pietre prețioase si semiprețioase naturale. In colecțiile mele se pot intalii si materiale neconvenționale, ce nu sunt specifice bijuteriei clasice, aceasta combinație conferind bijuteriilor un plus de originalitate.
Colecțiile mele țin de inspirația de moment. Inspirația mea vine de pretutindeni din jurul meu: forme, senzații, simțăminte …
Ca o concluzie, pot spune ca bijuteriile mele pot fi purtate de persoane speciale,capabile sa inteleaga povestea din spatele acestora, sa inteleaga si sa prețuiască metalul prețios ca valoare intrinseca si sa simtă vibrația cristalelor si a pietrelor folosite. Mi-as dori ca, mai presus de imagine, bijuteriile mele sa transmită energie pozitiva.
Andreia Gabriela Popescu