Aniversare 25 de ani de MARIUS MUȘAT – colaborările dintre AUTOR și designerul român, o retrospectivă

Aniversare 25 de ani de MARIUS MUȘAT – colaborările dintre AUTOR și designerul român, o retrospectivă

Aniversare 25 de ani de MARIUS MUȘAT – colaborările dintre AUTOR și designerul român, o retrospectivă 1200 1800 Dautor

Celebrăm împreună aniversarea de 25 ani a prietenilor noștri de la MARIUS MUȘAT pe 25 ianuarie de la 19:00, la noul magazin al designerului din Calea Dorobanți 111. Cu aceasta ocazie, revizităm proiectele frumoase ce marchează colaborarea dintre AUTOR și MARIUS MUȘAT!

MARIUS MUȘAT este un brand de modă românesc, ce poartă din anii ‘90 semnătura unică a designerului, macul, având creațiile adorate de pasionatele de modă de un sfert de secol. Ghidat de fascinația sa din copilărie pentru natura și florile câmpului și de pasiunea vibrantă pentru designul vestimentar, Marius Mușat și-a croit drumul de la zero, devenind unul din cele mai recunoscute și apreciate nume din scena modei românești și internaționale.

Prietenia dintre AUTOR și MARIUS MUȘAT își are începuturile încă din 2021, când directorul si curatorul Dan Pierșinaru și designerul s-au împrietenit. Apropierea creativă dintre cei doi începe prin ținutele pe care Marius Mușat le creeaza special pentru Dan Pierșinaru. Prima colaborare are loc la expoziția “I like jewelry and jewellery likes me” al carei vernisaj are loc in Institul Goethe în mai 2022 și unde designerul a creat ținutele dansatorilor din video instalatie și performance-ul itinerant. Aceasta este urmată în 2022 de prima colecție exclusivă pentru Târgul AUTOR – reunind stilul inconfundabil MARIUS MUȘAT cu motto-ul AUTOR “I like jewelry and jewellery likes me” – apreciată ca un instant succes. Acestea conduc spre crearea celei de-a doua colecții capsulă de către designer dedicată Târgului AUTOR în 2023.

Proiectul de expoziție și performance “I like jewelry and jewellery likes me” din cadrul centenarului “BEUYS 100” ilustrează amploarea creativă iscată de unirea viziunilor AUTOR și MARIUS MUȘAT. În cadrul Goethe Institut și Romanian Design Week, AUTOR a interpretat arta lui Joseph Beuys prin intermediul bijuteriei într-o coregrafie de dans contemporan. MARIUS MUȘAT a creat conceptul costumelor echipei de dansatori, aducând la viață un stil organic ce reflectă spiritul lui Beuys reimaginat de curatorul Dan Pierșinaru și coregrafa Vava Ștefanescu.

Am reflectat asupra prieteniei noastre și asupra proiectelor realizate împreună, iar acum privim cu entuziasm spre viitor, pregătiți să sărbătorim un moment deosebit. În acest context, Marius Mușat sărbătorește 25 de ani de existență a brandului său și inaugurează un nou magazin, Calea Dorobanți 111, unde vă așteptă cu drag.