fbpx

Aplicatie Autor 11

Aplicatie Autor 11

Aplicatie Autor 11 700 950 Dautor

 AUTOR 11: Aplicația și procesul de selecție

Târgul de Bijuterie Contemporană Autor

17 și 18 Mai 2014, Sala Dalles, București

 
Târgul de bijuterie contemporană Autor este unul dintre cele mai importante evenimente de acest tip din estul Europei. Prin organizarea unui eveniment bianual, Autor își propune să creeze o platformă dinamică, unde standardele de selecție sunt ridicate.
Cea de-a 11a ediție Autor va avea loc la Sala Dalles, în luna mai, in week-end-ul 17 si 18 .
1. Târgul Autor
Autor este o platformă ce încurajează dialogul între designerii de bijuterie contemporană și publicurile acestora – consumatori, distribuitori, presă de specialitate. Prin amploarea pe care acest eveniment a dezvoltat-o de-a lungul anilor, Autor oferă participanților la târg o deschidere spre o piață atractivă și selectă.
În colaborare cu arhitecți renumiți, târgul se transformă într-o locație atrăgătoare ce le permite participaților să își facă piesele remarcate, precum și să interacționeze cu publicurile lor.
2. Eligibilitate
La Autor se pot înscrie designeri de bijuterie contemporană, precum și alte persoane din domeniul artistic sau vizual ce produc bijuterie de autor.
Persoanele interesate pot participa indiferent de țară, naționalitate, rasă sau sex.
Nu se impun restricții legate de concept, materiale, formă sau tehnică de realizare.
3. Procesul de Selecție
Procesul de selecție este realizat de un juriu, ce va analiza și va alege designerii participanți la Autor 11. Următoarele elemente vor fi luate în considerare: respectarea tematicii impusă de curatori (vezi Secțiunea 5), originalitate, utilizarea inovativă a materialelor, tehnicilor și a conceptelor.
4.  Date necesare pentru aplicație:
a. O scurtă biografie ce include numele sub care participantul își dorește să apară, adresa de e-mail, număr de telefon, ocupație, direcție artistică și particularități legate de procesul artistic, website sau pagină de Facebook.
b. Pentru participarea la Autor 11, designerii trebuie să conceapă o nouă colecție de bijuterie de autor care să respecte următoarea temă: culoarea. Tematica propune o analiză a elementelor creative și inovatoare obținute prin folosirea culorii.
O colecție nouă de bijuterii presupune prezentarea și susținerea unui concept personal și în concordanță cu viziunea și tehnica designerului/artistului care creează bijuterie de autor. Pe lângă conceptul propus în noua colecție, vom lua în considerare folosirea unor materiale de calitate, execuție și finisaje profesionale în realizarea bijuteriilor propuse.
Aplicația trimisă va conține minimum 5 piese din noua colecție, iar persoanele care se înscriu trebuie să trimită următoarele informații:
– Prezentarea celor cinci bijuterii în forma lor finală, alături de conceptul colecției (nume, text, schițe, mood board etc).
– 5 fotografii care să prezinte piesele într-o formă simplă și clară. Fotografiile nu trebuie să depășească 350KB/JPG.
Secțiunea NEW ENTRY: Pentru cei ce aplică prima oară, pe lângă aplicația propriu-zisă vă rugăm să adăugați un portofoliu care să reprezinte conceptul şi direcţia create pană în acest moment.
Aplicațiile vor fi trimise la următoarea adresă de e-mail: hello@dautor. ro
Termenul limită pentru trimiterea aplicațiilor este 17 martie 2014. Atenţie, locurile sunt limitate, iar aplicaţiile depuse după termenul limită ar putea să nu fie luate în considerare.
Vom comunica rezultatele selecției după data de 1 aprilie 2014.
5. Responsabilități
Autor nu își asumă nicio responsabilitate în cazul unui accident / pierdere / furt. De aceea, este obligația participanților să ia măsuri pentru astfel de situații pe durata evenimentului.
Pe durata târgului, Autor va produce fotografii cu bijuteriile expozanților ce vor putea fi folosite pentru producerea de materiale publicitare.
6. Suport pentru Artiști
Exceptând crearea unui hub dinamic pentru designerii de bijuterie de autor și publicurile acestora, Autor contribuie în mod activ la dezvoltarea acestei industrii creative:
AAA (Autor Awesome Award): Pe durata târgului, un juriu internațional, format din specialiști în domeniul vizual artistic  analizează bijuteriile și acordă premiul AAA designerului cu cele mai bune piese. Premiul este conceput astfel încât să ajute câștigătorul să își dezvolte o carieră de bijutier.
De exemplu, câștigătorul celei de-a 10a ediția a obținut o bursă de 3 luni la prestigioasa școală de bijuterie contemporană Le Arti Orafe din Florența.
REVISTA AUTOR: Lansată la cea de-a 10a ediție a târgului, este o revistă de specialitate ce analizează subiecte legate de design-ul de bijuterie contemporană. Fiind prima revistă de bijuterie contemporană din România, Autor Magazine este o platformă excelentă pentru promovarea participanților la târg.
Secțiunea New Entry:  Autor încurajează și promovează participarea noilor designeri care au datele necesare de a fi “New Entry”. Astfel, Autor le pune acestora la dispoziție o platformă de promovare și de dezvoltare.
Secțiunea Focus Designer: o secțiune specială în cadrul târgului de bijuterie contemporană Autor în care un designer cunoscut este invitat să aibă o prezentare într-un format extins decât cel normal.
Secțiunea “Recomandat de…”: Această secțiune contribuie la dezvoltarea portofoliilor participanților. O persoană renumită din domeniul artistic vizual face propria selecție a bijuteriilor prezentate la Autor, acordându-le titlul onorific “Recomandat de …” (reprezentat vizual printr-o plăcuță decorativă). La cea de-a zecea ediție, această secțiune a fost susținută de creatoarea de modă Maria Lucia Hohan, iar ediția a 9a a avut-o ca invitat special pe Doina Levintza.
7. Contact: Dan Pierșinaru, organizator: hello@dautor.ro