Aplicație Autor 12

Aplicație Autor 12

Aplicație Autor 12 750 1050 Dautor

AUTOR 12: Aplicația și procesul de selecție
Târgul de Bijuterie Contemporană Autor

Ediția de toamnă, 1 & 2 Noiembrie, Casa Universitarilor, București

Autor este o platformă activă ce încurajează dialogul între designerii de bijuterie contemporană și publicurile acestora – consumatori, distribuitori, presă de specialitate.
Târgul de bijuterie contemporană Autor este unul dintre cele mai importante evenimente de acest tip din estul Europei. Prin organizarea unui eveniment bianual, Autor își propune să creeze o platformă dinamică, unde standardele de selecție sunt ridicate. Autor oferă participanților la târg deschidere către un public atractiv și select.

Procesul de Selecție

La Autor se pot înscrie designeri de bijuterie contemporană și alte persoane din domeniul artistic care crează bijuterie de autor, galerii de bijuterie contemporană și școli de bijuterie, indiferent de țară sau naționalitate.
Un juriu internațional realizează selecția designerilor participanți la Autor 12. Următoarele elemente vor fi luate în considerare: respectarea principiilor bijuteriei de autor, conceptul ales, originalitate, utilizarea inovativă a materialelor și a tehnicilor.
Juriul este format din:
Doris Maninger – Director al școlii de bijuterie Alchimia din Florența, Lucia Massei – Director al școlii de bijuterie Alchimia din Florența,
Paulo Ribeiro – Fondator și director Joya Barcelona, Christian Hoedl – Designer și curator, Munchen, Dan Pierșinaru – Fondator și director Autor
Cerințe pentru a trimite o aplicație completă:
1. Designerul va trimite organizatorului imagini cu 5 piese noi, care susțin un concept personal.
Fotografiile bijuteriilor( în format 350KB/JPG) vor fi prezentate în forma lor finală, simplă și clară ( de preferință fundal neutru, sau contextualizate pe corp uman) alături de o descriere a conceptului colecției din care fac parte cele 5 bijuterii.
2. O scurtă biografie a participantului, care va conține: numele sub care designerul dorește să apară, e-mail, telefon, website și/sau Facebook.
Secțiunea NEW ENTRY este destinată celor care participă pentru prima oară la Autor.
Aplicațiile se trimit la adresa de e-mailhello@dautor.ro
Taxa de participare: 245 euro.
Termenul limită pentru trimiterea aplicațiilor se extinde până pe 20 septembrie 2014.
Vom comunica rezultatele selecției după data de 30 septembrie 2014.
Notă
Autor nu își asumă nici o responsabilitate în cazul unui accident, pierdere sau furt în cadrul evenimentului. Fiecare participant este responsabil de standul și bijuteriile sale pe parcursul târgului.
Pe durata târgului, Autor va produce fotografii cu bijuteriile expozanților ce vor putea fi folosite pentru producerea de materiale publicitare.
Suport pentru Artiști
Pe lângă crearea unui hub dinamic pentru designerii de bijuterie de autor și publicurile acestora, Autor contribuie în mod activ la dezvoltarea acestei industrii creative:
AAA (Autor Awesome Award): Pe durata târgului, un juriu internațional, format din specialiști în domeniul vizual artististic analizează bijuteriile și acordă premiul AAA designerului cu cele mai bune piese. Premiul este conceput astfel încât să ajute câștigătorul să își dezvolte o carieră de bijutier.
De exemplu, Alina Carp, câștigătorea celei de-a 10a ediții, a obținut o bursă de 3 luni la prestigioasa școală de bijuterie contemporană Le Arti Orafe din Florența.
La ediția Autor 11, premiul AAA a constat într-un curs de două săptămâni la renumita Scoală de bijuterie contemprană Alchimia din Florența. Câstigatoarea este Romana Țopescu.
Alte patru premii oferă susținere în direcții variate: Premiul ELLE, Premiul Joya Barcelona & Premiul Assamblage.
REVISTA AUTOR: Lansată la cea de-a 10a ediție a târgului, Autor Magazine este o revistă de specialitate ce analizează subiecte legate de creație de bijuterie contemporană. Este și prima revistă de bijuterie contemporană din România, un mediu pentru promovarea bijuteriei contemporane și implicit a celor care o creează.
Secțiunea New Entry:  Autor încurajează și promovează participarea noilor designeri care au datele necesare de a fi “New Entry”, pentru a avea un contact direct și implicit cu publicul consumator de bijuterie contemporană.
Secțiunea Focus Designer: o secțiune specială în cadrul târgului de bijuterie contemporană Autor în care unul dintre designerii formați este invitat să aibă o prezentare (și implicit o expunere) într-un format extins.
Secțiunea “Recomandat de…”: Această secțiune contribuie la dezvoltarea portofoliilor participanților. O persoană renumită din domeniul vizual-artistic face propria selecție a bijuteriilor prezentate la Autor, acordându-le celor alese titlul onorific „Recomandat de …” (reprezentat vizual printr-o plăcuță decorativă). La cea de-a zecea ediție, această secțiune a fost susținută de creatoarea de modă Maria Lucia Hohan, iar ediția a 9a a avut-o ca invitat special pe Doina Levintza.
Contact: Dan Pierșinaru, organizator: hello@dautor.ro