fbpx

Artiștii SCHMUCK onorați cu premiile Herbert Hofmann 2018

Artiștii SCHMUCK onorați cu premiile Herbert Hofmann 2018

Artiștii SCHMUCK onorați cu premiile Herbert Hofmann 2018 5400 3588 Dautor

Câștigătorii premiilor Herbert Hofmann 2018, unul dintre cele mai râvnite premii internaționale din domeniul designului de bijuterie, sunt Lin Cheung, Julia Maria Künnap și Gernot Leibold.

 

Premiile au fost acordate celor trei participanți la SCHMUCK în cadrul Internationale Handwerksmesse ce a avut loc sâmbătă, 10 martie.
Juriul a descris broșa din nefrită verde auriu “Why Is It All Overgrowing” de Julia Maria Künnap, una dintre câștigătorii Premiului Herbert Hofmann din acest an, ca fiind o “capodoperă a slefurii în piatră”. Titlurile operei sale formează împreună o poezie și fiecare este un articol de bijuterii autonom, fie că este o tușă albastră de pensulă sau o scrisoare ce se topește.

Juriul a fost, de asemenea, impresionat de broșele patrate ale lui Gernot Leibold din Germania, explicând că acestea au combinații surprinzătoare de materiale și i-au acordat astfel unul dintre premiile Herbert Hofmann.
“Delayed Reaction Series” este titlul broșelor tăiate în piatră ale lui Lin Cheung din UK, care a primit, de asemenea, un premiu Herbert Hofmann pentru reflectarea sentimentelor mixte ale artistului față de lumea din jurul ei. Broșa “Non Plus” se referă la evenimentele de la referendumul UE și la dezbaterile în curs privind viitorul Regatului Unit în Europa.

Premiile Herbert Hofmann sunt organizate sub formă de concurs, primind înscrieri de la designeri de bijuterie din întreaga lume, iar în acest an au fost înregistrate peste 900 de aplicații.