ÎN CÂMPUL DE FORȚĂ AL CĂUTĂTORULUI – atelier cu Gisbert Stach

ÎN CÂMPUL DE FORȚĂ AL CĂUTĂTORULUI – atelier cu Gisbert Stach

ÎN CÂMPUL DE FORȚĂ AL CĂUTĂTORULUI – atelier cu Gisbert Stach 1120 600 Dautor

ÎN CÂMPUL DE FORȚĂ AL CĂUTĂTORULUI / IM KRAFTFELD DES SUCHENDEN 

Atelier de bijuterie contemporană cu Gisbert Stach (DE)

05 – 07 mai 2022 

Împreună găsim noi modalități pentru a aborda tema bijuteriei contemporane. O vom testa ca limbaj, ca mediu și vom explora efectul bijuteriilor, cu tehnici neobișnuite. Prin intermediul mijloacelor video, fotografiei și performance-ului, ne referim la probleme actuale. Cu ajutorul acestor experiențe găsim noi abordări pentru creația de bijuterie.

Gisbert Stach lucrează ca artist independent care transpune bijuteria în video și fotografie, într-un mod inedit. Una dintre temele principale ale lucrărilor sale este reprezentată de procesele de transformare și experimentare. Stach este membru în juriul mai multor concursuri de specialitate și ține prelegeri la simpozioane internaționale de bijuterie. Este unul dintre cei mai importanți autori de bijuterie contemporană din Germania.


Atelierul se adresează artiștilor și designerilor de bijuterie:

  • care doresc sa isi largeasca si sa dezvolte zona conceptuala
  • care doresc să lucreze cu idei și materiale neconvenționale
  • care doresc să afle mai multe despre creatia de bijuterie de artă și contextul actual.

Pentru înscriere, vă rugăm să trimiteți documentele de mai jos până la data de 22.04.2022la adresa hello@dautor.ro

  • portofoliu cu lucrări și link-uri reprezentative pentru creația dumneavoastră de bijuterie.
  • prezentare personală (max. jumătate de pagină A4) în care vă prezentați și explicați de ce doriți să participați la aceste ateliere.

Atelierele IM KRAFTFELD DES SUCHENDEN și MATERIAL-ERZÄHLUNGEN (ÎN CÂMPUL DE FORȚĂ AL CĂUTĂTORULUI și NARAȚIUNI MATERIALE) vor fi susținute de artiștii de bijuterie germani Melanie Isvering și Gisbert Stach și fac parte din expoziția I LIKE JEWELRY AND JEWELRY LIKES ME, curatoriată de Dan PIERȘINARU. Expoziția este organizată de Goethe-Institut și Platforma de Bijuterie Contemporană AUTOR și este dedicată artistului Joseph Beuys. Atelierele sunt realizate în parteneriat cu Școala de Bijuterie Contemporană ART-UP. Expoziția are loc în perioada 6 – 28 mai 2022 la Pavilion Goethe, Calea Dorobanți 32.

Număr locuri disponibile: 10 / atelier.
Date ateliere:
05.-07.05.2022, Gisbert Stach
19.-21.05.2022, Melanie Isverding