fbpx

Athens Jewelry Week Award @ AUTOR

Athens Jewelry Week Award @ AUTOR

Athens Jewelry Week Award @ AUTOR 842 1191 Dautor
Athens Jewelry Week 2017:  18 Mai – 21 Mai 2017
 

Pentru că premiile de la AUTOR se extind cu fiecare nouă ediție, iată ce e nou acum: Athens Jewelry Week Award oferă designerului ales participarea gratuită la cel mai nou eveniment în lumea bijuteriei contemporane.

Pentru al doilea an consecutiv, Athens Jewelry Week 2017 își deschide porțile pentru a-și întâmpina oaspeții. Obiectivul acestei instituții noi și dinamice este de a prezenta publicului grec tendințele și diversitatea bogată a bijuteriilor de artă contemporană, așa cum evoluează în Grecia și în străinătate.

În cadrul bijuteriei internaționale, această organizație reprezintă prezența grecească pe harta evenimentelor de artă de acest gen, evenimente ce stârnesc un interes tot mai sporit la nivel global. AJW 2017 acoperă patru zile de expoziții, prelegeri și workshopuri, evidențiind creatorii de bijuterie contemporană, precum și arta și munca lor autentică.

Expoziția centrală intitulată “Art + Jewelry: Intersecting Spaces” este găzduită în acest an de către Muzeul Benaki (Pireos Annexe) și are ca scop prezentarea lucrărilor excepționale ale celor 48 de artiști selectați. Renumitul producător de bijuterii Peter Bauhuis, invitat ca guest artist, va fi prezent la eveniment, expunându-și lucrările în sala principală de expoziții și deschizând programul de cursuri.

AJW 2017 include, de asemenea, 5 expoziții de grup care vor avea loc în diferite locații din jurul Atenei, precum și prelegeri și seminarii. Închiderea evenimentului va fi marcată de ceremonia de premiere. Premiile vor fi acordate de instituțiile / entitățile internaționale care activează în domeniul bijuteriilor contemporane.

Săptămâna bijuteriilor din Atena – organizată de Anticlastics, un grup de creatori contemporani de bijuterii – are ca scop, printre altele, introducerea și popularizarea bijuteriei contemporane față de publicul larg. Se adresează artiștilor și pasionaților de artă de toate vârstele și mediile, dar mai ales celor care iubesc bijuteria de artă contemporană și doresc să afle mai multe despre aceasta. Pentru că, așa cum spunea W.B. Yeats: “Lumea este plină de lucruri magice, ce așteaptă cu răbdare să ne ascuțim simțurile.”