fbpx

AUTOR #10: un succes

AUTOR #10: un succes

AUTOR #10: un succes 960 640 Dautor

AUTOR #10 o ediție aniversară și un act asumat. Un număr din ce în ce mai mare de vizitatori au trecut pragul Târgului AUTOR în cele două zile intense, cu oameni frumoși și bijuterie contemporană în cea mai autentică formă – un univers efervescent, puternic și, mai mult ca oricând, perfect conturat. AUTOR a sărbătorit bijuteria contemporană printr-un eveniment de standarde internaționale, unde designeri români și străini au expus cele mai noi creații.

”Editia a zecea a fost un act asumat. Am dorit de la bun început să trasez conturul unei ediții aniversare printr-un upgrade din toate punctele de vedere: invitați internaționali, amenajare spectaculoasă, comunicare coerentă și de impact, Recomandat de persoane cu greutate în domeniu, un premiu pe măsură pentru câștigătorul Autor Awesome Award și o noutate absolută: lansarea unei reviste de bijuterie contemporană. Recunosc că am dorit să fac un statement din această ediție – să arătăm și să exprimăm într-un mod fizic și concret că lucrurile se întâmplă, că împreună putem face ceva frumos. Viitorul are Autor colectiv. Nu este nici o îndoială” spune Dan Pierșinaru, fondatorul și creatorul platformei Autor.

După cinci ani și 10 ediții, Autor a făcut pasul către o etapă superioară, cu coordonate noi: o revistă de bijuterie contemporană, un premiu Autor Awesome Award consistent și relevant, acordat acum Alinei Carp, un set-up personalizat, o secțiune internațională în expansiune. Ediția aniversară a marcat cu fast, dar și cu naturalețe eforturile susținute ale unei echipe restrânse, dar cu un entuziasm contagios. 53 de designeri români și 7 internaționali într-un spațiu concept, a cărui scenografie semnată de arhitectul Attila Kim a contribuit la poziționarea corectă a evenimentului. Mai mult decât o reunire a celor mai conturate concepte de bijuterie si design contemporan, Autor #10 a demonstrat că există o comunitate de artiști valoroși în bijuteria contemporană, că deschiderea către spațiul internațional e posibilă și firească și că dedicarea, profesionalismul și perseverenta înseamnă evoluție.

Am simțit mai mult ca oricând ca AUTOR este un loc al întâlnirii; acel loc în care ne putem conecta cu ceilalți și în care universul nostru interior se exprimă prin obiectul bijuterie, transmițând mesaje și căutând receptori. Și nu mă feresc să repet, ori decâte ori e nevoie: bijuteria de autor are viitor”, a concluzionat Dan Pierșinaru, fondatorul Autor.

Susținut de: Lenor & Ariel, Whirlpool

Premiul AAA este oferit de școala de bijuterie contemporană Le Arti Orafe

Amenajare realizată cu blocuri Ytong, Xella România (www.xella.ro) și plăci Tego, Holver (www.holver.ro)