fbpx

Cea de-a treia ediţie AUTOR, cu adevărat un succes

Cea de-a treia ediţie AUTOR, cu adevărat un succes

Cea de-a treia ediţie AUTOR, cu adevărat un succes 150 150 Dautor

[singlepic id=589 w=320 h=240 float=left]2000 de vizitatori au trecut sâmbătă şi dumincă, 24 şi 25 aprilie, pragul celei de-a treia ediţii a târgului de bijuterie contemporană din România. AUTOR i-a primit pe toţi iubitorii şi pasionaţii de bijuterie unicat, autentică şi originală, şi i-a îndemnat să descopere creaţiile unor designeri consacraţi sau să aibă plăcerea de a întâlni creatori la început de drum.
Recenta ediţie a târgului de bijuterie contemporană AUTOR a avut loc într-o atmosferă foarte pozitivă în noua locaţie aleasă, anume Sala Dalles.
Au fost prezenţi în cadrul târgului Andrada Smaranda, Angi Apostol, Ioana Budeș, Raluca Buzura, Alina Băncilă, Adina Cioran, Elena Crişan, Ileana Danci, Jennifer Delplanque, Raluca Drăcea, Maria Filipescu, Adriana Goilav, Mirela Ivanciu, Alexandru Lupu, Andra Lupu, Ramona Sonia Manta, Ioana Matei, Ina Moisi, Raluca Nicolaescu, Tatiana Plătică, Izabela Petruţ, Liana Sălăgean, Dana Ștefănoiu, Carla Szabo, Romana Țopescu, Alin Teglaș, Mihaela Tarhuna,Veronica Tărcatu, Virginia Toma, Ela Tudoran, Silvia Cornea & Maria Valentir, Ana Wagner, Mariana Xidarakou şi Mihaela Zvincă; cât şi brandurile Agat Art, BuyHand, Fake a Dream, Lady Magpie, Ligia’s Accessories şi Radha.
Tot pentru prima dată târgul a avut patruzeci de designeri fiecare prezentând colecţii sau piese noi în premieră. În prima sală a galeriei Dalles au fost secţiunea de bijuterie de argint şi colecţiile designeriilor expuse sub formă de instalație. În sala a doua piesele au fost prezentate pe orizontală, fiecare aranjament fiind gândit în funcţie de nuanţa şi ideea centrală a colecţiei propuse.
Ştiam dinainte ce bijuterii ar trebui să vedem la Autor 3.0. Sau aşa credeam. Ştiam cum se coagulează o parte din materialele folosite de “autori” şi câteva dintre secretele care le transformau obiectele simple în bijuterii spectaculoase. Dar nimic nu ne-a pregătit într-adevăr pentru explozia vie de culoare şi avangardism, de gingăşie şi concept artistic, de vise devenite realitate în obiecte ale frumosului absolut, care vorbesc despre…tine!
Spontaneitatea bijuteriei de designer care îşi face loc iată, cu multă vitalitate, pe piaţă accesoriilor româneşti este, în prezent, univocă.
Premiul partenerului nostru Vichy a fost oferit Romanei Țopescu. Colecția ei a pus la o laltă o abordare îndrăzneață a idei de colier din materiale alternative în combinație cu forme spectaculoase și o instalație atent gândită.
Designerii au fost foarte mulţumiţi de expunerea avută, de atmosfera creată, pasionaţii şi-au dorit ca povestea să nu se sfârşească curând şi să recidiveze şi la următoarea ediţie. Dan Pierșinaru, iniţiatorul proiectului, a considerat că obiectivul acestei a treia ediţie a târgului, acela de a promova bijuteria de autor şi creatorii ei, cât  şi de a oferi publicului ocazia unui acces nemijlocit la acest gen de obiect artistic, a fost atins cu prisosinţă.
Îţi multumin că ne-ai vizitat şi ne revedem în toamnă.[nggallery id=35]