AUTOR Media Award la ​​PCOJW 2021: Matilde Mozzanega și arta sustenabilității

AUTOR Media Award la ​​PCOJW 2021: Matilde Mozzanega și arta sustenabilității

AUTOR Media Award la ​​PCOJW 2021: Matilde Mozzanega și arta sustenabilității 1075 1613 Dautor

Bijuteriile care renasc: o nouă viață pentru materiale cu Matilde Mozzanega și colecția ei câștigătoare, Bling & Bloom, la ediția online de anul acesta a Săptămânii Bijuteriilor Precious Collective.

Matilde Mozzanega este un designer de bijuterie contemporană din Milano, cu sediul la Londra. Absolventă a programului de design de bijuterie din cadrul Central Saint Martins, deținătoare a unei diplome cu onoruri în 2018, care a petrecut apoi un an în Florența, urmând un program de masterat la Școala de Bijuterii și Ornamente Corporale Alchimia.

Ea este noul câștigător al premiului media AUTOR la ​​PCOJW (Precious Collective Online Jewelry Week), acest titlu constând în promovarea muncii sale pe platformele noastre media, precum și în sprijinul constant în dezvoltarea carierei ei artistice.

A fost prima ediție a PCOJW – 5 zile și 5 expoziții conduse de artiști, pentru artiști – iar AUTOR a fost mai mult decât încântat să fie alături de noua inițiativă. Proiectul este un eveniment independent, susținut de Grupul Precious Collective.
„PCOJW a implicat peste 50 de bijutieri de artă din toate părțile lumii, fiind susținut de 5 organizații: Autor, Alliages, Cluster London, Jewelry Academy K2 și Melody Vaughan. Sprijinul și entuziasmul neprețuit al AUTOR au inspirat și validat ceea ce am creat, în special pentru acei expozanți selectați pentru premiile fabuloase și generoase ale partenerilor noștri.” spune Lynne Speake, organizator și fondator al PCOJW.

Matilde produce în prezent propriile piese și lucrează ca producător și designer de bijuterii pentru brandul de bijuterii sustenabil, cu sediul în Londra, Completedworks. Ea este, de asemenea, profesor independent de bijuterii și producție la Academia Britanică de Bijuterii din Londra.

Munca ei se învârte în jurul bijuteriilor contemporane și durabilității. Matilde este interesată de calitățile materialelor neprețioase, de cum să le transforme și să le reutilizeze. Piesele ei provoacă ideea prețiozității și valoarea acesteia în societatea noastră, reutilizând materialele reciclate și deșeurile, oferindu-le o a doua viață.

 

Despre colecția câștigătoare, Bling & Bloom

Colecția Bling & Bloom este formată din coliere jucăușe, contemporane, realizate din cristale și flori Swarovski, sigilate în vid, în pungi de plastic reciclabile. Împrumutând estetica colierelor tradiționale și a colierelor de perle, designul este un comentariu asupra problemei actuale și urgente legată de ambalajele din plastic.

Piesele fac parte dintr-o serie ce continuă colecția ei de absolvire – Transparent Waste, The power of Transformation. Inspirația pentru această colecție a venit din exuberantul serial Netflix The House of Flowers, Jewellery for the Eye and the Soul – parte a unei expoziții de grup din cadrul Munchen jewelry Week 2021.

Bling&Bloom – Transparent Waste Revival este o colecție care combină bijuteriile tradiționale cu deșeurile din ambalaje. Cele două stiluri se ciocnesc și, în același timp, se evidențiază unul pe cealălalt. Lanțurile colorate sunt realizate din plastic reciclat. Fiecare colier reprezintă un anotimp și o floare cu o semnificație aparte:

PRIMĂVARA – LALEAUA (SPERANȚA)

VARA – DALIA (GRATITUDINEA)

TOAMNA – BROMELIA (REZISTENȚA)

IARNA – TUSSILAGO (ÎNGRIJORAREA)

Această colecție dorește să atragă atenția asupra problemei majore actuale legate de deșeurile de plastic. De asemenea, invită purtătorul să fie jucăuș cu felul în care sunt purtate bijuteriile. Pungile pot fi schimbate cu alți purtători, iar lanțul poate fi detașat și folosit pentru o poșetă deja existentă.

Colecția este un mod interactiv și sustenabil de a regândi bijuteriile, evidențiind o problemă importantă care ne afectează viața de zi cu zi.

În prezent, Matilde lucrează la o nouă colecție care dezvoltă conceptul Transparent Waste. La baza ei va avea estetica ambalajelor și bijuteriilor, profund împletite, dar în contrast unele cu altele. Va utiliza metale prețioase reciclate, precum și pietre prețioase reciclate, iar ambalajul va fi la fel de important ca bijuteriile în sine. Colecția va fi lansată online și va fi expusă în timpul Schmuck Jewellery Week 2022.