AUTOR – Târgul Internațional de Bijuterie Contemporană – Ediția a XX-a

AUTOR – Târgul Internațional de Bijuterie Contemporană – Ediția a XX-a

AUTOR – Târgul Internațional de Bijuterie Contemporană – Ediția a XX-a 1080 720 Dautor

Suntem mai mult decât recunoscători celor peste 3.000 de persoane care au ales să viziteze AUTOR în perioada 6-7 mai. Acestea confirmă astfel că Târgul nostru nu este doar un eveniment important pentru universul designerilor, admiratorilor și proprietarilor de bijuterie contemporană, ci și o destinație pentru a întâlni noul, uimitorul și unicul pe care curatorii târgului îl aleg pentru ei în fiecare din cei 14 ani de istorie a târgului.

Am fost mai mult decât fericiți să primim 60 de designeri extraordinari la ediția aniversară din acest an și suntem mai mult decât recunoscători fiecăruia dintre ei care și-au încredințat arta târgului nostru și publicului impresionant din București, care a stat la coadă pentru a vedea și a-și îmbogăți propriile colecții de bijuterii cu piesele designerilor noștri.

În calitate de creatori și curatori de artă de o viață, noi, echipa AUTOR, ne simțim parte din comunitățile pe care bijutierii contemporani le-au creat în jurul lor. Comunitățile lor devin comunitățile noastre, iar modul în care observăm, apreciem și valorizăm arta designerilor noștri are la bază respectul și aprecierea pentru acestea, deoarece ele sunt singurele care le validează arta.

Cu toate acestea, adevărul artei se află în ochii privitorului. În toată subiectivitatea sa, artistul își materializează emoțiile prin intermediul metaforelor care exprimă cel mai bine aceste emoții. Fiind de atâția ani observatori ai iubitorilor și posesorilor de bijuterii de artă din atâtea culturi, știm cu certitudine că simbolurile spun povești diferite pentru oameni diferiți și rezonează cu ei în funcție de propriile emoții și povești de viață.

De cele mai multe ori, povestea artistului este mai mult decât o piesă – este o colecție. Și, ca atare, numai colecția în întregul ei dezvăluie semnificația viziunii artistului. Pe deplin conștienți de importanța și impactul premiilor pe care AUTOR le oferă designerilor săi în fiecare an, curatorii acestor premii aleg întotdeauna câștigătorii în funcție de colecțiile pe care le aduc la târg și de modul în care povestea pe care o spun rezonează cu cele mai intime lupte ale sufletului uman. Și iată-i pe câștigătorii acestei ediții:

  • AUTOR Awesome Award – Ela Nord din Austria
  • Contemporania Fair Award – Taibe Palacios din Chile
  • Alchimia  School Award – Mădălina Spiridon din România
  • Public Choice Award – Wenyin Jiang din China/UK
  • Universus Gallery Award – Taibe Palacios din Chile
  • AUTOR Magazine Award – INTO2INTO din Rusia/Belgia
  • DORO-16 Gallery Award – Cleopatra Cosuleț din România

În calitate de platformă universală dedicată bijuteriei contemporane, avem cel mai profund respect pentru oamenii de pe întreg globul, pentru luptele și suferințele lor. Credem cu tărie că nu ar trebui să existe grade de comparație între diferite tipuri de tristețe și durere, deoarece fiecare individ își resimte durerea ca fiind cea mai nedreaptă și mai grea luptă din lume. În același timp, credem cu tărie în libertatea universală a individului de a interpreta arta așa cum aceasta rezonează cu propria experiență emoțională și cu percepția sa unică asupra lumii.


Ne cerem iertare cu toată smerenia și cu tot respectul față de fiecare individ care ar fi putut fi afectat de modul în care a fost percepută arta prezentată la AUTOR în acest an – nu a fost și nu va fi niciodată intenția noastră să le accentuăm suferința. Suntem aici, cu brațele deschise, așa cum am făcut-o întotdeauna față de artiștii noștri și de comunitățile lor din întreaga lume, și credem în continuare în libertatea fiecărui individ de a interpreta arta așa cum simte, însă întotdeauna ca valoare universală a unei societăți libere pentru toți.