Romana Țopescu la AUTOR via Paris

Romana Țopescu la AUTOR via Paris

Romana Țopescu la AUTOR via Paris 150 150 Dautor

R o m a n a A c c e s s o r i e s
Anul acesta pare să fie cu siguranță unul de bun augur pentru bijuteria românească. Lucru cofirmat atât prin aplicațiile de calitate trimise pentru selecția la cea de a șasea ediție a târgului Autor, cât și printr-o prima prezență consistentă a designerilor român la târgurile internaționale de profil.

De remarcat este prezența Romanei Țopescu participant pentru prima oară la ediția de toamnă a Târgului internațional Pret a Porter de la Paris, târg dedicat modei și accesoriilor. Designerul a pregătit și prezentat o noua colecție de bijuterii pe care a expus-o într-o manieră surprinzătoare, dar și profesională. Cei care vor vizita târgul de bijuterie Autor, pe 5 și 6 noiembrie la Sala Dalles, vor avea plăcerea să vadă și să probeze bijuteriile prezentate de Romana la Paris la începutul acestei toamne.

Colecție inspirată din podoabele pe care nobilii le purtau în portretele de curte. Contraste puternice între clasic și contemporan, între bijuterii din silicon și displayuri cu fotografii după picturi clasice. Colier expus la Trends Wash, spațiu în care sunt prezentate trendurile primăvară/vară 2012.

Conceptul din spatele colecției a luat naștere din pasiunea sa pentru picturile stilului renascentist, baroc sau neoclasic. Au atras-o multiplele valențe ale podoabelor purtate de  persoanele din portrete, podoabe ce nu se limitau la a fi simple obiecte decorative. Ele defineau o situație socială prin materialele folosite, modelul și unicitatea lor; erau încărcate de povești, de intrigi; oglindeau un stil aparte de viață și puteau deveni emblema familiei.

Am reinterpretat forma podoabelor din tablouri într-un mod liber, lipsit de constrângerea  materialului sau a bijuteriei luată drept model și am încercat să-i ofer fluiditate, amuzament și un pic de frivolitate”, mărturisește Romana. Aceasta a realizat colecția în ideea că oricine o va purta se va simți special, prețios fără a fi ostentativ, contemporan și, mai presus de toate, unic, așa cum este fiecare model în parte. Spațiul în care a expus bijuteriile a fost gândit ca o completare perfectă a conceptului din spatele colecției.

“Reacțiile celor care mi-au vizitat standul au fost extrem de plăcute și spontane, probabil nu se așteptau la alăturarea asta între bijuterii din silicon cu sau fără pietre semiprețioase și displayurile care sunt fotografii după picturi clasice”. Texturile extrem de tactile ale accesoriilor nu au rămas nestudiate, Romana povestind cum toți vizitatorii au atins măcar o dată bijuteriile.

În urmă târgului, designerul a fost contactat de  boutiq-uri și concept store-uri din Franța, Anglia și Belgia, lucru foarte încurajator pentru o prima participare.

Vă așteptăm la târgul de bijuterie contemporană Autor, pe 5 și 6 noiembrie 2011la Sala Dalles.
[nggallery id=55]