fbpx

BRON – Retrospectiva Ruudt Peters la CODA Museum

BRON – Retrospectiva Ruudt Peters la CODA Museum

BRON – Retrospectiva Ruudt Peters la CODA Museum 4928 3264 Dautor

DE PE 5 NOIEMBRIE 2017 PÂNĂ PE 28 IANUARIE 2018 , MUZEUL CODA VA PREZENTA O RETROSPECTIVĂ A LUCRĂRILOR ARTISTULUI VIZUAL ȘI DESIGNERULUI DE BIJUTERII RUUDT PETERS ÎN CADRUL EXPOZIȚIEI BRON (SOURCE).

BRON oferă o imagine de ansamblu a bijuteriilor lui Peters de la începutul anilor șaptezeci, până la lucrările mai profunde bazate pe explorarea altor culturi și obiceiuri mai recente. Opera sa va fi expusă într-o instalație multimedia specială care oferă o viziune unică asupra operei sale.
Curiozitatea despre esența și misterul existenței umane constituie fundamentul muncii lui Peters, acesta studiind continuu culturi, filosofii, religii și materiale, observă, explorează și interpretează. Constatările artistului sunt baza pe care creează bijuterii și obiecte care nu sunt niciodată traduceri mot-a-mot ale ceea ce vede, ci materializări și internalizări ale gândurilor și imaginației proprii. Întrebările principale ale lui Peters se concentrează asupra religiei, filosofiei și alchimiei și asupra modului în care rezonează cu el.Peters reușește să transforme aceste întrebări în artă printr-un idiom vizual foarte recunoscut.

Ruudt Peters: “Toate bijuteriile mele sunt interconectate și izvorăsc dintr-un proces în curs de desfășurare și din diverse surse de inspirație. Cauza si efect. Acțiunea-reacție. Căzând și ridicându-se. Incertitudine. Descoperire. Curiozitate. Aceasta împreună formează expoziția BRON din Muzeul CODA, o expoziție care nu numai că oferă o imagine de ansamblu a operei mele, dar, de asemenea, explorează sursele mele de inspirație. În plus, filmele scurte, care pot fi accesate prin coduri QR, permit spectatorului să descopere un strat mai profund în munca mea”.

Munca lui Ruudt Peters poate fi văzută și experimentată în Muzeul CODA Apeldoorn din 5 noiembrie 2017 până la 28 ianuarie 2018 în expoziția BRON; o instalație spectaculoasă compusă din capsule de sticlă, filme și izvoare care invită spectatorii să descopere lumea lui Peters.
 
Catalogul acestei expoziții este disponibil la CODA Winkel.