Carla Szabo

Carla Szabo

Carla Szabo 1772 1772 Dautor

Carla Szabo este un designer de bijuterie matur, dar într-o perpetuă metamorfoză, ea accesând cu lejeritate atât bijuteria de autor conceptuală, cât și zona accesoriilor ludice . Trăiește și lucrează în București din 1993, fiind absolventă a Facultății de Arte decorative și Design din cadrul Universității Naționale de Artă din București.

Din 1998 a început să lucreze în piața de publicitate și apoi în domeniul amenajărilor interioare, iar din 2004 a început să creeze bijuterii. În felul său, Carla este un unul din primii designeri de bijuterie care a introdus pe piața autohtonă bijuteriile conceptuale din materiale alternative, cu forme și funcționalități multiple.

Datorită direcției conceptuale și tehnicilor folosite în bijuteria sa, o pleiadă a celor mai cunoscuți designeri de modă i-au solicitat contribuția în colecțiile lor de podium. Printre ei amintim pe Anamaria Lungu, Kinga Varga, Ana Alexe, Irina Marinescu, Oana Manolescu, Stephan Pelger, Irina Schrotter, Lucian Broscatean, Dan Zarug (TwentyTwo), etc., pentru care a proiectat colecții conceptuale speciale, adaptate stilului și mesajului fiecăruia.

Sursele de inspirație sunt diverse și își au izvorul în armonia naturii (Botanica, Bugs), în cultura urbană (Funny Stories, Street Life), în istoria trecută sau prezentă (Folk Attack, Pion’ieri/Pion’azi), autocunoaștere ( I AM, Sur-Faces, Articula).

www.carlaszabo.com