fbpx

AUTOR #2, un succes care continuă

AUTOR #2, un succes care continuă

AUTOR #2, un succes care continuă 300 424 Dautor

La cea de a doua ediţie a târgului AUTOR bijuteriile nu au avut viaţă lungă în instalaţiile create de designerii lor. Părăsindu-i bucuroase, ele au plecat în pas voios alături de noii lor stăpâni pentru a popula şi accesoriza spaţii cu totul noi.

Capriciile unei înverşunate zile de toamnă nu i-au oprit pe iubitorii de bijuterie să se alăture atmosferei calde şi prietenoase ce s-a instalat la Institutul Francez încă de la deschiderea târgului. AUTOR i-a primit pe toți pasionații de bijuterie unicat, autentică și originală, și i-a îndemnat să descopere creațiile unor designeri consacrați sau să aibă plăcerea de a întâlni creatori la început de drum.

Pentru această ediţie selecţia a fost una strânsă fiind prezenţi 22 de designeri : Ana Alexe, Angi Apostol, Alina Băncilă, Elena Crişan, Roxana Davidescu, Jennifer Delplanque, Raluca Drăcea, Maria Filipescu, Adriana Goilav, Agnes Keszeg, Andra Lupu, Alexandru Lupu, Ioana Matei, Izabella Petruţ, Carla Szabo, Mihaela Tarhuna, Ana Wagner, Mihaela Zvinca, brandurile Acarete, Choose a concept, Freevole si Radha.

Multe dintre standurile-instalaţie create de către autori pentru a susţine conceptul colecţiilor de bijuterii au surprins prin diversitate, umor sau profunzime. Bijuteriile obiect create de Roxana Davidescu cu note de ludic fine si multa veselie au compus o “Sonată din dragoste” chiar pe pianul Institutului Francez, generosul spaţiu care a găzduit AUTOR #2.

In acelaşi loc vedeta incontestabilă a fost instalaţia Ioanei Matei intitulată “Historical Blue”. O masă încarcată de cristale şi porţelanuri plimbate tocmai de la Baia Mare au stat alaturi de noile bijuterii din porţelan alb cu accente de albastru cobalt ale artistei.

Jennifer Delplanque ne-a povestit cum a descoperit ea Dacia 1300 si cum arată peisajul văzut din interiorul ei: plin de culoare, vesel şi ritmat; făcându-ne să ne reamintim că fericirea nu este o destinaţie, ci o călătorie.

Dintre cei trei designeri noi, Adriana Goilav ne-a prezentat un univers plin de simboluri cu piese minuţios lucrate, choose a concept cu a sa colectie “Invizible Jewelery” cu mesaje scrise si realizata din silicon transparent şi Agnes Keszeg, care a atins copilul din fiecare. Bijuteriile sale de păpuşi au fost instalate într-o casuţă în care fiecare avea personalitatea ei atemporală, cu rochiile lor brodate manual şi make-up de serată dansantă, alături de broşele cu portrete retro. Radha a ales universul eco inspirat din teresale verzi de orez ale Asiei. Colierele create de ea te trimiteau cu gândul la misterioasele desene de la Nazca. Ana Alexe, prezentă pentru prima dată la un astfel de târg ne-a introdus într-un univers profund, sensibil şi asumat. Acaretele au pus culoare şi contrast în cea mai nouă colectie de accesorii-concept, ele insele o planetă pe cale de apariţie, care merită din plin incurajată în evoluţia sa. Elena Crişan, Andra Lupu, Alexandru Lupu, Izabella Petruţ, Carla Szabo, şi Mihaela Zvîncă au oferit acel exemplu necesar că bijuteria de autor este concept, măiestrie şi artă la un loc.

Evenimentul a fost „parfumat” de noile arome Lenor, prezent prin cele 3 variante feminine ale sale (Magnifique, Seduisante si Subtile). Ambasadoarele elegante Lenor Parfumelle au purtat cu un aer de „chic” franţuzesc bijuterii special alese de designerii prezenţi la eveniment, în timp ce colţul Lenor Parfumelle desprins din inima Parisului, chiar din Montmartre, le-a oferit doritorilor prilejul de a fii modele pentru pictorul Lenor, care a dat şi mai multă culoare atmosferei.

Pe scurt, cea de a doua ediţie a târgului de bijuterie AUTOR s-a inscris în linia succesului trasat de prima ediţie demarată în luna aprilie. Designerii au fost extrem de mulțumiți de expunerea avută, de atmosfera creată, de publicul numeros şi dornic să descopere piesele inovative alături de dorinţa materializată de a cumpara. Un lucru poate fi afirmat cu tărie din punctul de vedere al curatorului acestui eveniment, Dan Pierşinaru: designerii şi bijuteriile lor sunt într-o continuă evoluţie şi perfecţionare.

Multumim Institutului Francez si Lenor Parfumelle pentru sprijinul deosebit acordat evenimentului.