Corina Cubici

Corina Cubici

Corina Cubici 500 364 Dautor

AUTOR este o poveste imaginată și construită de oameni pasionați, care inspiră prin curaj și originalitate. Vrem să îi descoperi și să te motiveze prin istoria lor și prin ceea ce creează.

Când ești copil și te intreabă cineva ce vrei să fii zici ceva fără să conștientizezi unde vei ajunge mai târziu în viață. Din școală am urmat specializări care țin de artă, am învățat pictura în liceu și la facultate am absolvit secția de design vestimentar. În timpul facultății am început să învăț să lucrez și să creez bijuterii contemporane. Multe lucruri mă fascinează, mă interesează și aprofundez atât cât pot. Bijuteria contemporană este un domeniu pe care doresc sa il explorez mai adanc, să creez și să învăț.
Care sunt principalele concepte transpuse în piesele tale?
Colecția cu care particip la AUTOR poartă numele ,,MY Memento Mori”. Mortalitatea și conștientizarea mortalității umane a împins și va motiva în continuare realizarea a ceva care va rezista trecerii timpului. ,,Nu uita că vei muri” poate avea două roluri: cel de a motiva spre realizări mai mari și de tempera egoul uman care se poate pierde în propria mandrie – în colecție predomină simbolul capului de mort și elemente vegetale. Aceste detalii tăiate în metal sau prezente în forme stilizate au rolul de a șopti subliminal omului că singurul lucru sigur în viață este faptul că și tu vei muri. Dar ce înseamnă asta pentru fiecare sau cum reactionează fiecare om la acest lucru? Bineînțeles că fiecare om va avea altă părere și altă viziune asupra ce înseamnă moartea pentru el. În titlu pare ,,My” – “al meu”. Nu pot reprezenta ce înseamnă ciclul viață-moarte pentru toți oamenii, o pot face doar din punctul meu de vedere și într-un fel care definește felul meu de a fi și de a vedea lucrurile. Departe de a fi o reflectare morbidă asupra trecerii, craniile au un aspect jovial și făcând parte din structura pieselor nu reprezintă o forță de temut. Pentru mine moartea reprezintă o trecere nturală între ceea ce posibil să fie mai multe etape ale existenței, aproape involuntar acest punct de vedere lax asupra ei a fost s-a transpus în simbolurile reprezentate. Prin colecție doresc să aduc acest punct de vedere altor oameni: a nu privi cu frică sau cu acceptare tacită, ci a realizării unei vieți unitare în care trecerea este perfect naturală.
Cu ce material ți-ar plăcea să experimentezi, dar încă nu ai avut ocazia?
Metalul este un material cu care am avut mereu o anume vibrație și în același timp apreciez și sunt fascinată de ceramică și sticlă. Dintre toate materialele existente și tehnicile de prelucrare inventate recent, doresc să experimentez în mod deosebit cu printul de sticlă 3D.
Cum l-ai descrie pe cel / cea care îți poartă bijuteriile?
Îmi este greu să am o imagine clară asupra omului care ar purta o bijuterie realizată de mine. Nu creez piese la extrema nonconformismului, au un caracter aparte care poate nu se va potrivi întotdeauna cu gusturile publicului larg. Presupun că ar fi o persoană deosebită în sensul că ar fi cineva care iese puțin în evidență într-o mulțime și este fericit în felul său.
Care este cel mai bun sfat pe care l-ai primit până acum?
Cu timpul am primit multe sfaturi de la oameni minunați care au ajutat în diferite momente. Este greu de ales un singur sfat, dar cred că cel care conteză cel mai mult este: să încerci în continuare chiar dacă nu iese din prima și să înveți lucruri noi.
Ce bijuterie ai fi dacă ai fi bijuterie?
Vai,  nu știu sigur ce bijuterie aș fi, cred că aș fi o broșă.