De ce participarea la târguri precum AUTOR vă poate spori prezența pe scena bijuteriei?

De ce participarea la târguri precum AUTOR vă poate spori prezența pe scena bijuteriei?

De ce participarea la târguri precum AUTOR vă poate spori prezența pe scena bijuteriei? 1707 2560 Dautor

În cadrul ediției a 19-a a Târgului de bijuterie contemporană AUTOR 2022, Valdis Broze, câștigătorul premiului AUTOR la Joya Barcelona 2019,  a expus o colecție uimitoare de bijuterie de autor. Aflat în premieră la București, artistul din Letonia a primit de data aceasta cel mai nou premiu oferit de renumita curatoare de bijuterie din New York, Bryna Pomp.

Această ediție a târgului AUTOR, o revenire după o pauză de trei ani, a stat sub semnul căldurii sufletești și a sentimentului de intimitate, creându-se legături strânse între participanți. Un astfel de exemplu este și întâlnirea între Niki Stylianou, artist, galerist și editor al revistei AUTOR și Valdis.

Niki cunoștea deja creațiile lui Valdis din mediul online, însă întâlnirea fizică a venit cu o invitație concretă de a-și expune colecția de bijuterie și alte forme de artă în cel mai nou spațiu de bijuterie din Atena și cel mai recent proiect generat de Niki, numit Uni.Versus Art Room.

Valdis își descrie munca sa de creație ca: „…forme simple și alte elemente care îmi plac. Încerc să dau pieselor mele viață și să le fac să vorbească. Întotdeauna întreb ce văd și aud alții în lucrările mele. Cu cât lucrările mele evocă mai multe asocieri, cu atât devin mai bune. Treptat, lucrările mele au devenit mai ascetice.”

Daca sunteți în Atena, nu ratați șansa de a vedea superbele piese create de Valdis Broze care transmit curiozitate, calm și ceva alchimic.

Venisajul expoziției va avea loc pe data de 20 octombrie 2022, iar expoziția va fi deschisă publicului până pe 17 noiembrie.

Puteți citiți mai multe despre Valdis în acest interviu.