Descoperă MOME Alumni Jewellery în cadrul Romanian Design Week – Design GO

Descoperă MOME Alumni Jewellery în cadrul Romanian Design Week – Design GO

Descoperă MOME Alumni Jewellery în cadrul Romanian Design Week – Design GO 1810 2560 Dautor
Expoziția MOME Alumni Jewellery, rezultatul unei frumoase colaborări între Institutul de Design al Universității de Artă și Design Moholy-Nagy din Budapesta (MOME), în cadrul Romanian Design Week, așteaptă iubitorii de bijuterie contemporană între 16 -22 mai pentru a descoperi lucrările tinerelor talente din Budapesta. 

Institutul Liszt – Centrul Cultural Maghiar București continuă colaborarea cu Institutul de Design a Universității de Artă și Design Moholy-Nagy din Budapesta (MOME). Un parteneriat în cadrul căruia de a lungul aniilor s-au realizat expoziții de mare succes în cadrul Romanian Design Week: Mercedes Design (2017), Shaping Hungary (2017), Future Traditions (2018), Download Design (2018), Obiecte de șezut (2019), Fashion & Textile (2019), Uniforme pentru sportivii maghiari participanți la Jocurile Olimpice de la Tokyo (2020), MOME 33 Photo (2021). În acest an prezintă în sălile de expoziții a Institutului Liszt o expoziție de bijuterie contemporană, realizată în cadrul Romanian Design Week, în secțiunea Design Go.


Expoziția MOME Alumni Jewellery prezintă lucrările meșteșugărești ale celor care au studiat designul și prelucrarea metalelor de la Universitatea MOME din Budapesta, unii dintre aceștia fiind acum cunoscuți artiști de design și profesori la aceeași universitate. Cunoștințele profesionale și științifice oferite de licența în design de obiecte și departamentele de masterat
în design de bijuterii și metalurgie de la Institutul de Design al Universității de Artă Moholy-Nagy din Budapesta au un impact asupra culturii obiectelor maghiare și internaționale, răspunzând la cele mai actuale provocări ale momentului.

Cunoștințele artizanale tradiționale combinate cu conștientizarea creativă contemporană, domeniile în schimbare datorită noilor tehnologii încurajează reciproc colaborarea creativă și transdisciplinară între domeniile artei, meșteșugurilor și designului tangibil pentru designerii de obiecte.

Artiști care expun:

Bajcsi-Nagy Balázs, Égi Marcell, Fazekas Veronika, Gera Noémi, Huber Kinga, Kecskés
Orsolya, Kocsor Eszter Sára, Laufer Miklós, Lőrincz Réka, Marosi László, Stomfai Krisztina,
Tengely Nóra, Vékony Fanni, Zalavári Fruzsina
Curator: Kecskés Orsolya, designer de bijuterii

Deschide Expoziția: Dan Pierșinaru

Vernisajul expoziției are loc pe 16 mai, ora 19.00 la sediul Institutului Liszt, din str. Gina Patrichi nr. 8., unde vor fi prezenți artiștii Kecskés Orsolya (curatorul selecției prezentate la București), Vékony Fanni și Égi Marcell.

Perioadă expoziție: 16 mai – 22 mai 2022