Designeri europeni la AUTOR

Designeri europeni la AUTOR

Designeri europeni la AUTOR 787 1052 Dautor


Autor sărbătorește intrarea în al cincilea an de existență prin inițierea unei noi secțiuni, rezervate bijuteriei europene. În afara numelor consacrate și a noilor aparițiilor autohtone, veți descoperi la Autor #9 bijuteria unor designeri recunoscuți din Belgia și Bulgaria. Două țări atât de diferite care ne aduc trei talente cu perspective aparte.
De ce o secțiune europeană?
Vrem să aducem o nouă provocare autorilor români, pentru a deschide un dialog între ei și creatorii străini și vrem să punem bazele, ușor-ușor, unui târg de bijuterie cunoscut la nivel internațional. Secțiunea europeană va fi una permanentă și va crește de la ediție la ediție, mutând târgul Autor într-o zonă a evenimentelor de referință nu doar pe plan local.
Clarisse Bruynbroeck
Pentru Clarisse, bijuteria e ca limba maternă, deoarece reprezintă instrumentul ideal prin care își poate exprima sentimentele. Mai mult, materialele utilizate de Clarisse se pot schimba în timp ce sunt purtate, așa că bijuteria și corpul își scriu singure povestea. La doar 23 de ani, Clarisse își scrie și ea povestea, cu hotărâre. Participă la expoziții și workshop-uri, e publicată în cărți și câștigă premii.
Colecția pe care o va prezenta la Autor #9, The Marked Body, explorează efectele anorexiei asupra corpului și emoțiile care produc schimbări la nivel fizic.
Kalina Chankova
Născută în Sofia, Bulgaria, Kalina Chankova transformă obiecte cu uz practic-ludic în bijuterii-statement. Schimbând contextul, obiectele capătă valori noi și provoacă sentimente contradictorii și personale. Provocarea este, aici, regândirea unor simboluri cu care trăim zilnic și acceptarea lor ca relative.
La Autor #9, Kalina vine cu piese inspirate din copilărie și din cămin, bijuterii colorate, ușoare, vii.
Neva Balnikova
Bijuteriile Nevei sunt povești de sine stătătoare, documente sociale și reacții la mediul înconjurător. Neva lucrează cu mai multe tipuri de materiale, așa că fiecare colecție e unică. Ceea ce rămâne, de la una la alta, e gravitatea pieselor, o demnitate și o austeritate date de artist mai mult decât de forme.
Pentru ediția de primăvară, Autor #9, Neva aduce colecția Grade Off, care înglobează piese grele din cablu de silicon împletit. Unele bijuterii sunt mici, altele mai mari decât ai crede normal. Există o sculpturalitate aparte a fiecărei piese, accentuată de paleta de culori (negru, gri, bej neutru și accente neon) și, per total, colecția testează limitele a ceea ce este acceptabil să fie purtat în societate.
Vă așteptăm în week-end-ul 20 și 21 aprilie la Sala Dalles!
Facebook event aici.