Designers in Residence 2020

Designers in Residence 2020

Designers in Residence 2020 533 800 Dautor

Centrul Creativ EMMA caută trei designeri care să vină la Pforzheim pentru a-și expune ideile în cadrul proiectului Designers in Residence 2020. Perioada de înscriere se desfășoară până la data de 22 Noiembrie 2019.

Ca tânăr designer abia ieșit de pe băncile facultății, ce faci? Cum te inspiri, cum testezi idei? De cele mai multe ori, designerii sunt nevoiți să își pună pe locul doi proiectele personale, pentru a lucra în agenții sau studiouri. Cu toate acestea, o minte creativă nu se oprește niciodată. Dar unde poți găsi timpul și spațiul propice pentru dezvoltarea ideilor tale? În ultimii ani, Centrul Creativ EMMA din Pforzheim, Germania, a recunoscut importanța oferirii contextului potrivit tinerilor designeri, punânu-le acestora la dispoziție timpul, spațiul, materialele și tehnicile necesare, lăsând în urmă orice preocupare de ordin financiar.

Final exhibition_Photo by Winfried Reinhardt

Este o ocazie rară pentru introspecție și găsirea răspunsurilor. Ce înseamnă designul pentru tine? Ce subiecte te fac să miști munții din loc? Cum poți contribui la atragerea atenției asupra subiectelor de înaltă importanță? Designers in Residence este mai mult decât o șansă care îți finanțează proiectul timp de trei luni: este o platformă care expune publicului subiecte ce îi îngrijorează azi pe tineri.

În fiecare an, trei desigenri internaționali, venind din subdomenii diferite (design vestimentar, design de bijuterie și design industrial) au trăit și au lucrat în Pforzheim, din aprilie până în iunie. La ediția din 2019 au fost create broșe uriașe cu mesaje politice, îmbrăcăminte și încălțăminte printate 3D, cărți-jurnal și alte obiecte ce materializează conceptualizări ale împrejurimilor.

Sheng-Hung Lee_Photo by Winfried Reinhardt

Cei selectați pentru acest program în 2019 au fost Ganit Goldstein (designer vestimentar din Israel), Dabin Lee (designer de bijuterie din Coreea de Sud, cu reședința în Antwerp, Belgia) și Sheng-Hung Lee (designer industrial și de produs din Taiwan). Aceștia au lucrat cu teme diverse: “criza climatică”, “tehnologia vs. tradiția”, încercând să răspundă și la întrebări precum: “Suntem stăpânii propriilor acțiuni?”

Final Exhibition_ Photo by Winfried Reinhardt

Pentru Designers in Residence 2020, Centrul Creativ EMMA, platforma centrală a industriilor creative din Pforzheim, caută următorii trei designeri care își doresc să crească și să își transpună ideile în obiecte inedite. Centrul oferă peste 3000 m² de ateliere, locuri de muncă în echipă, birouri și spații expoziționale.

Înscrieri

Înscrierea se desfășoară până la data de 22 Noiembrie 2019. Vă puteți înscrie online aici.