fbpx

Focus Designer AUTOR 11 – Doru Dumitrescu

Focus Designer AUTOR 11 – Doru Dumitrescu

Focus Designer AUTOR 11 – Doru Dumitrescu 848 1200 Dautor

La ediția Autor 11, din 17-18 mai, Doru Dumitrescu este Focus Designer. Ne ține pe toți în suspans cu instalația cu care promite că va “răvăși” Sala Dalles. Suntem cel puțin la fel de curioși ca voi. Ne vedem week-end ul viitor!

Ce are bijuteria și nu are sculptura?
Bijuteria e accesoriu, e valoare şi frumuseţe pentru cel ce o poartă, iar sculptura dă sens unui spaţiu şi vorbeşte prin formă şi detalii. Din fuziunea celor două apare Sculptura Purtabilă. Vreau să ofer sculpturii pe care o creez un mod de prezentare care iese dintre cei patru pereți. Să fie expusă mobil, în cele mai neobişnuite şi speciale împrejurări. Cine poartă o sculptură purtabilă are calităţi aparte, care implicit susţin expunerea creaţiei.
De ce lemn?                                                  
Pentru că lemnul este unic – ca omul. Fiecare părticică din fiecare copac este unică în felul său. Seva îi hrăneşte copacului fiecare por, frunză şi floare. și ea defineşte desenul unicat al suprafeţei sculpturii pe care o porţi. Pe Terra se crede că sunt în jur de o sută de mii de feluri de copaci. Eu am deocamdată  în stoc 81 de esențe, alese din toate colţurile lumii.
Ai un tip de lemn preferat? De ce?              
Senzația că mă gândesc la infinit – asta am simţit când am citit întrebarea, încercând să îmi fixez atenţia pe un anume fel de esenţă de lemn. Am simțit cum îmi intră în câmpul vizual al imaginației din ce în ce mai multe feluri de lemn, de momente în care am lucrat cu fiecare esenţă, cu izurile specifice şi interesante, plăcute sau supărătoare. Tocmai îmi simt creierul inundat de plăcere şi de nenumărate esenţe de lemn ce se scaldă în ea, chicotind zgomotos…mulţumesc! 🙂
Cum e omul care poartă bijuterie Doru Dumitrescu?
Când mi-am dat seama cum e, mi-a plăcut tare mult. Omul care place şi poartă ce fac eu este unul despre care ai citit în cărţi cu final fericit, este cel căruia i te destăinui, căruia îi propui o plimbare undeva departe de oraş, în natură – și acceptă –, e cel care îţi lasă impresia că are gusturi alese, asumate, în orice domeniu. Omul ce iubeşte să fie om.
Ce aduci la AUTOR 11?                                             
Propunerea de a fi Focus Designer la această ediție Autor m-a motivat să caut în mine absolut tot ce am asimilat din domeniul prelucrării lemnului până acum și să le inserez în noua colecţie de sculpturi purtabile “Bon Appetit”, din 23 de esențe diferite.  Prezentarea va fi contextuală – conceptul pornește de la dorința de a savura arta pe cât mai multe căi posibile. Piesele din colecție declanşează senzori ai dorinţei – dorința gustului pentru delicatese, dorința cu tentă erotică – dorința.

Autor 11 / Sala Dalles / 17 & 18 mai

Cel mai important eveniment dedicat bijuteriei contemporane din sud-estul Europei se pregătește de a a 11-a ediție: colorată, expansivă și surprinzătoare ca primăvara