fbpx
  • No categories

Mihaela Tarhuna

Mihaela Tarhuna

Mihaela Tarhuna 150 150 Dautor


Obiectele vin dintr-o lume veche şi demodată, nu ieşită din uz, mă pot întoarce până la necesitatea unui strămoş protector, …văd accesorii peste tot, obiecte care conţin, încifrează, cu potenţial activ, utilizate dealtfel în mod obişnuit, necesare. Mă gândesc că eu aspir la toate aceste însuşiri pentru bijuteria mea, iată motivaţia.
Apreciez discreţia,… urmărind comparaţia dintre carte şi televiziune, ca exemplu, între o poveste încuiată cumva şi o gură care se autoproduce isteric. Am întotdeauna cheile corespunzătoare. Bijuteria mea, azi, stă exact şi fizic în locul în care aveam cheia, iar acum mă refer la vremea când obiectele însemnau chiar lucrurile pe care le desemnau.
Convenţiile noastre nu corespund, dar obiectele, bijuteriile, dacă vreţi, sunt şi pentru mine şi pentru dumneavoastră creaturi care închid poveşti. Trecând de la vremurile simple la cele complicate, cu timpul, m-am ales cu mania de a colecţiona. Mai întâi în mintea mea… şi păstrez obiceiul (ca orice lux, îmi aparţine exclusiv), dar disimulez (aşa e civilizat) şi produc colecţii, bijuterie. Mie îmi place.
Cine ar mai crede azi dacă aş spune că fac pentru alţii? E o cutumă, nu?, să spui aşa… Asta fac pentru că aşa îmi ies mie lucrurile.
tarhunabijoux.com