fbpx

Ponte Vecchio

Ponte Vecchio

Ponte Vecchio 750 500 Dautor

În vremurile de demult, Podul Bijutierilor din Florenţa era doar un conglomerat de mici magazine-carmangerie. E paradoxal cum, peste ani, aceste spaţii minuscule s-au transformat în buticuri de bijuterii vintage, lustruite şi aglomerate cu piese de colecţie sau cu bijuterii croite după “şcoală veche”. Preţurile acestor obiecte de colecţie variază între 150 de euro şi zeci de mii de euro, iar comorile cele mai de preţ sunt rareori în vitrină.

Arno este locul cel mai uşor de găsit în Florenţa. Dacă spui râul Arno, spui Podul Bijutierilor. Florenţa fără Ponte Vecchio ar fi că Don Quijote fără Dulcineea. 🙂 E atât de imporatant ca reper încât, pentru a evita distrugerea podului, în urmă cu 5 ani s-a decretat ca nicio ambarcaţiune să nu mai fie “parcată” la mal, ancorată de zidul care susţine jumătate din buticurile cu bijuterii. Impresionant pentru Italia, nu? Dolce far niente chiar deloc!

Cele mai gingaşe obiecte de vânzare sunt broşele cu camee, de dimensiuni variate, care “laudă” vizual măestria breslei şi te cuceresc definitiv. Când te vei afla în Florenţa vei şti să ne spui care bijuterie ţi-a plăcut cel mai mult pe Ponte Vecchio. Iar noi vom şti cât de greu ţi-a fost să alegi. Însă experienţă este inegalabilă!

de Bogdana Simina Voican