Romanian Contemporary Design Exhibition at Brussels

Romanian Contemporary Design Exhibition at Brussels

Romanian Contemporary Design Exhibition at Brussels 635 900 Dautor

Institutul Cultural Român susține designerii contemporani români prin găzduirea unei expoziții de bijuterie și de obiect în perioada 31 mai – 14 iunie, la sediul European Economic and Social Committee.
Expoziția este pusă în mișcare de platforma Autor și de Bucharest Design Center, susținători ai designului românesc contemporan.
Autor este o platformă deschisă și activă dedicată promovării și susținerii designului de bijuterie românesc din zona contemporană. Târgul bianual de bijuterie organizat de Platforma Autor în București, de mai bine de cinci ani, este primul și cel mai mare eveniment de acest gen din țară și un spațiul de întâlnire. Aici, tânărul designer este pus în dialog direct cu publicului, pasionatului de bijuterie și entitățile dedicate artei.
Pentru evenimentul de la Bruxelles, Platforma Autor a realizat o selecție de lucrări ale unora dintre cei mai reprezentativi artiști pe care îi susține: Andra Lupu, Carla Szabo, Doru Dumitrescu, Lidia Puica, Mihaela Ivana, Raluca Buzura și Romana Țopescu.
Bijuteriile ce vor fi expuse sintetizează mișcarea bijuteriei contemporare din România: o deschidere către organic, geometric, conceptual, popular sau spiritual, materiale și forme atipice lucrate cu tehnici noi sau tradiționale.
Designerii Andra Lupu și Raluca Buzura vor fi prezenți la vernisajul de pe 31 mai.
BUCHAREST DESIGN CENTER este platforma de promovare a designului românesc de produs, în relatie cu publicul intern și cu piețele internaționale. Prin evenimente de amploare sau  parteneriate strategice, BUCHAREST DESIGN CENTER a generat, în doar un an de la lansare, o vizibilitate fără precedent unei industrii creative care poate transforma definitiv procesul de concepere și de consum al unui produs în România.
Designerii și studiourile de design 201 Design Studio, Izzi Design (Constantin Alupoaiei), Alexe Popescu, Justin Baroncea, Anca Trestian și Alina Turdean, Anca Fetcu, YaU Concept, 11 am Architects, Atelier A4, mOyO (Iulian Mosu), arhiDOT Design, Agnes Lukacs, Nuca Studio (Robert Marin), unii dintre cei mai activi designeri de produs ai momentului, au fost selectați de BUCHAREST DESIGN CENTER pentru a participa cu obiecte la expoziția de la Bruxelles.
Obiecte realizate din materiale reciclate, obiecte cu multiple funcționalități, obiecte de decor futuriste sau obiecte inspirate din stilistica brancusiana – acestea sunt doar câteva  exemple ale produselor de design românesc care vor fi prezente la Bruxelles.

Expoziția este menită să familiarizeze zona cultural-artistică belgiană cu designul românesc de bijuterie și de obiect și să intermedieze discuția și schimbul de idei între cele două părți.