Go international!

Go international!

Go international! 150 150 Dautor

Romanian+Designers+Show+Mercedes+Benz+Fashion

Designerii de bijuterie români, încep să iasă în exterior. Exteriorul graniţelor geografice. Primi care au spart gheaţa au fost designerii de vestimentar prin participarea în special la târgurile de profil şi uneori prezentări de podium la fashion week-urile recunoscute în branşă. Însă, cum bijuteria este cel mai adesea esenţială în întregirea unei ţinute, designerii în ascensiune din zona modei au început să creeze colaborări frumoase şi de succes între ei.

Prezenţi pentru a doua oară la Berlin, în cadrul Mercedes-Benz Fashion Week Berlin, designerul vestimentar Alina Botea a ales să colaboreze cu designerul/artistul Keszeg Agnes, iar Irina Schrotter cu Carla Szabo. Aş numi ambele colaborări bine alese şi echilibrat dozate. Completarea conceptului de către bijuterie este evidentă şi completează unitatea colecţiilor.

Libelule lui Keszeg Agnes pentru Alina Botea si-au oprit zborul pe umărul unui sacou alb, un roi de mici insecte executate cu mult talent din mărgele cusute mărunt, cu multă răbdare, printre aripi din pene colorate şi puf sau au zăbovit la capătul unui lanţ aşezat pe un simplu tricou alb îmbogăţindu-l şi scoţându-l în evidenţă.

Bijuteriile Carlei Szabo cu accente cromatice extrem de bine gândite în cadrul colecţiei Irinei Schrotter, ne duc într-un univers conceptual exprimat de designer și în textul ales pentru această colecţie: ” I am the essence. I am part of the whole. I am happy I am free and most of all I am present.”

Anul acesta pentru prima dată o selecţie importantă a designerilor români de bijuterie va expune la târgul de la Pret a Porter de la Paris. Să le urăm succes!