Hai la Autor 13!

Hai la Autor 13!

Hai la Autor 13! 778 1100 Dautor

AUTOR 13: APLICAȚIA ȘI PROCESUL DE SELECȚIE
Ediția de primăvară, 9 & 10 Mai, București

Târgul internațional de bijuterie contemporană AUTOR este unul dintre cele mai importante evenimente de acest tip din Sud-Estul Europei. Prin organizarea unui eveniment bianual, AUTOR este o platformă dinamică ce promovează creația de bijuterie contemporană și susține constant dialogul între designerii de bijuterie și publicurile acestora – consumatori, distribuitori, presă de specialitate.

În colaborare cu arhitecți, designeri si artiști, târgul se transformă într-un eveniment unic si atrăgătoar ce le permite participaților să își facă creația remarcată, precum și să interacționeze cu publicurile lor.
PROCESUL DE SELECȚIE
La AUTOR se pot înscrie designeri de bijuterie contemporană și alți creativi din domeniul artelor care crează bijuterie de autor, galerii de bijuterie contemporană și școli de bijuterie.
Următoarele elemente vor fi luate în considerare: originalitate, unitatea și coerența colecției propuse, respectarea principiilor bijuteriei de autor, conceptul ales, utilizarea inovativă a materialelor și tehnicilor .
Selecția designerilor participanți la AUTOR 13 este realizată de un juriu internațional de specialitate:
Doris Maninger – Director al școlii de bijuterie Alchimia din Florența,
Lucia Massei – Director al școlii de bijuterie Alchimia din Florența,
Paulo Ribeiro – Fondator și director Joya Barcelona,
Gio Carbone – Director al școlii de bijuterie Le Arti Orafe și Preziosa Exhibition din Florența
Dan Pierșinaru – Fondator și director AUTOR
Cerințe pentru a putea fi selectat ca participant:
Pentru ediția de primăvară cerința este de se prezenta colecția nouă pentru anul 2015.
1. Designerul va trimite organizatorului imagini a minim cinci bijuterii diferite din noua sa colecție, împreună cu numele și conceptul colecției propuse spre jurizare (maxim 100 de cuvinte).
– Fotografiile bijuteriilor ( în format JPG cu dimensiunea 350KB ) vor fi prezentate în forma lor finală, simplă și clară, de preferință pe fundal neutru, sau contextualizate pe corp uman. Keep it simple! (Nu se accepta prezentari PDF)
2. O scurtă biografie a participantului, care va conține: numele sub care designerul dorește să se comunice, e-mail, telefon, website, etc.
Aplicațiile se trimit la adresa de e-mail: hello@dautor.ro
Taxa de participare și locația vor fi comunicate ulterior.
Termenul limită pentru trimiterea aplicațiilor este:

5 aprilie 2015.

Vom comunica rezultatele selecției după data de 13 aprilie 2015.
Suport pentru designerii participanți:
Pe lângă crearea unui hub dinamic pentru designerii de bijuterie de autor și publicurile acestora, AUTOR contribuie în mod activ la dezvoltarea acestei industrii creative prin oferirea de burse și premii menite să îi sprijine pe cei care participă la târg:

AAA (Autor Awesome Award): Pe durata târgului, un juriu internațional, format din specialiști în domeniul bijuteriei contemporane analizează colecțiile și acordă premiul AAA designerului cu cele mai apreciate piese. Premiul este conceput astfel încât să sprijine câștigătorul în evoluția sa ca și autor de bijuterie.
De exemplu, Doru Dumitrescu a participat la Joya Barcelona in 2013 și a primit un curs de formare la Școala de bijuterie Assamblage. Alina Carp, câștigătorea celei de-a 10a ediții, a obținut o bursă de 3 luni la prestigioasa școală de bijuterie contemporană Le Arti Orafe din Florența, cât și participarea la târgul Joya Barcelona 2014. La ediția Autor 11, premiul AAA a constat într-un curs de două săptămâni la renumita Școală de bijuterie contemporană Alchimia din Florența. Câstigatoarea, Romana Țopescu, a absolvit cursul în toamna anului trecut. Alis Lalu, câștigătoarea premiului la AUTOR 12 urmează să studieze anul acesta la alegere un curs intensiv la școala Alchimia din Florența.
Alte trei premii oferă susținere în direcții variate:
Premiul Joya Barcelona _ participarea la ediția din octombrie 2015 a târgului.
Premiul Assamblage – curs de bijuterie oferit de singura școală privată din București.
Premiul ELLE – promovare în paginile celei mai vândute reviste de moda din România, câștigătoare în 2014: Kuki Constantinescu și Andra Lupu.
Secțiunea Focus Designer: o secțiune specială în cadrul târgului AUTOR în care unul dintre designerii formați este invitat să aibă o prezentare a creaților sale într-un format extins.
REVISTA AUTOR: Lansată la cea de-a 10a ediție a târgului, Autor Magazine este o revistă de specialitate ce analizează subiecte legate de creația de bijuterie contemporană. Este și prima revistă de bijuterie contemporană din România, un mediu pentru promovarea bijuteriei contemporane și implicit a celor care o creează.
Secțiunea New Entry: Autor încurajează și promovează vizibil participarea noilor designeri care au datele necesare de a fi “New Entry”, pentru a avea un contact direct și implicit cu publicul consumator de bijuterie contemporană.
Secțiunea “Recomandat de…”:
Această secțiune contribuie la un alt tip de vizibilitate pentru participanților. O persoană renumită din domeniul vizual-artistic face propria selecție a bijuteriilor prezentate la AUTOR, acordându-le celor selecționați titlul onorific “Recomandat de …” (reprezentat vizual printr-o plăcuță decorativă). Ultima ediție a avut-o ca invitat special de Camelia Șucu, cunoscut antreprenor și susținător al designului, la cea de-a zecea ediție, această secțiune a fost susținută de creatoarea de modă Maria Lucia Hohan, iar ediția a 9a a avut-o ca invitat special pe Doina Levintza.
Contact: Dan Pierșinaru, director si fondator: hello@dautor.ro