ÎNSCRIE-TE LA AUTOR 2016

ÎNSCRIE-TE LA AUTOR 2016

ÎNSCRIE-TE LA AUTOR 2016 566 800 Dautor


Începând cu anul acesta, AUTOR – Târg de bijuterie contemporană va avea loc O DATĂ PE AN, primăvara.
▁▂▃▅▆▇  Asta înseamnă că 2016 = AUTOR 2016.  ▇▆▅▃▁

Pe parcursul ultimilor 7 ani, AUTOR a crescut și s-a dezvoltat. Mai mare, mai extins, mai bun. AUTOR a devenit acum acel eveniment complet și complex pe care ni l-am dorit; AUTOR a atins amploarea unui eveniment anual.
În concluzie: în fiecare an, o ediție de AUTOR. Aplică acum pentru AUTOR – ediția 2016!
Târgul internațional de bijuterie contemporană AUTOR este unul dintre cele mai importante evenimente de gen din Sud-Estul Europei. AUTOR este un eveniment anual, dar și o platformă dinamică ce promovează creația de bijuterie contemporană și susține constant dialogul între designerii de bijuterie și publicurile acestora: consumatori, pasionați, colecționari, galerii, distribuitori, presă de specialitate.
Realizat în colaborare cu arhitecți, designeri si artiști, târgul este un eveniment artistic unic, cu o atmosferă specifică, vibrantă, care le permite participaților să își facă remarcată creația dar și să interacționeze cu publicurile lor.
CINE POATE PARTICIPA la AUTOR:
• designeri de bijuterie contemporană
• alți creativi din domeniul artelor care crează bijuterie de autor
 • grupuri/colective de artiști (reunite pe termen lung sau pentru un proiect anume)
 • galerii de bijuterie contemporană
 • școli de bijuterie.
JURIUL:
Sofia Björkman – Jewellery artist and Founder of Gallery Platina in Stockholm
Doris Maninger – Director of Alchimia Jewelry School in Florence
Lucia Massei – Director of Alchimia Jewelry School in Florence
Ruudt Peters – Artist Professor Opere Summer School in The Netherlands
Paulo Ribeiro – Founder and Director of Joya Barcelona
Dan Piersinaru – Founder and Director of Autor
PROCESUL DE SELECȚIE 
criterii:
prezentarea unei colecții noi
• originalitate
 • unitatea și coerența colecției propuse
• respectarea principiilor bijuteriei de autor
• conceptul ales
• utilizarea inovativă a materialelor și tehnicilor.
Pentru a aplica, trimite pe adresa de e-mail: hello@dautor.ro următoarele:
1. imagini cu a minim cinci bijuterii diferite reprezentând noua colecție – preferabil fundal neutru SAU pe corp uman.
(format JPG, dimensiune indicată: 350 KB, arhivate si atașate la e-mail)
2. scurtă descriere a conceptului/pieselor propuse spre jurizare (maxim15 rânduri, format .doc, atașat la e-mail).
3. scurtă biografie/CV participant, din care să nu lipsească:
 • numele sub care designerul dorește să se comunice
 • e-mail
• telefon
• website/pagina FB (format .doc, atașat la e-mail).
Taxa de participare și locația vor fi comunicate ulterior.

Termenul limită pentru trimiterea aplicațiilor este:
▁▂▃▅  6 MARTIE 2016 ▇▆▅▃▁
Vom comunica rezultatele selecției după data de 10 martie 2016.

Suport pentru designerii participanți:
Pe lângă crearea unui hub dinamic pentru designerii de bijuterie de autor și publicurile acestora, AUTOR contribuie în mod activ la dezvoltarea acestei industrii creative prin oferirea de burse și premii menite să îi sprijine pe cei care participă la târg:
AAA (Autor Awesome Award): Pe durata târgului, un juriu internațional, format din specialiști în domeniul bijuteriei contemporane analizează colecțiile și acordă premiul AAA designerului cu cele mai apreciate piese. Premiul este conceput astfel încât să sprijine câștigătorul în evoluția sa ca și autor de bijuterie.
De exemplu, Doru Dumitrescu a participat la Joya Barcelona in 2013 și a primit un curs de formare la Școala de bijuterie Assamblage. Alina Carp, câștigătorea celei de-a 10a ediții, a obținut o bursă de 3 luni la prestigioasa școală de bijuterie contemporană Le Arti Orafe din Florența, cât și participarea la târgul Joya Barcelona 2014. La ediția Autor 11, premiul AAA a constat într-un curs de două săptămâni la renumita Școală de bijuterie contemporană Alchimia din Florența. Câstigatoarea, Romana Țopescu, a absolvit cursul în toamna anului 2014. Alis Lalu, câștigătoarea premiului la AUTOR 12 urmat la alegere deja un curs intensiv la școala Alchimia din Florența. La edițiile din 2015, premiul AAA a ajuns la Ioana Ardelean si Ana Marchetanu.
Alte trei premii oferă susținere în direcții variate:
Premiul Joya Barcelona:  participarea la ediția din octombrie 2016 a târgului. Până acum, premiul a ajuns la Doru Dumitrescu, Alina Carp, Steffi Goetze (Germania), Marie-Eve G. Castonguay (Cananda).
Premiul Assamblage – curs de bijuterie oferit de singura școală privată din București. Cei care au primit acest premiu până acum sunt Lidia Puica (Cluj-Napoca), Katerina Serbezova (Bulgaria), eMe by Mea Batis&Nuša Bernot (Slovacia) și Elena Ristovska (Macedonia).
Premiul ELLE – promovare în paginile celei mai vândute reviste de moda din România. Câștigătoare în anii trecuți au fost: Kuki Constantinescu (Romania / Suedia), Andra Lupu (Cluj-Napoca), Adelina Petcan (București), Utopic Art – Mona Vulpoiu (București).
Premiul Krama Institute– un premiu nou a apărut la ediția din primăvară, o dată cu începerea colaborării cu institutul de bijuterie contemporană Krama din Atena. Premiul constă într-un curs de bijuterie la Krama, pentru câștigătorii Romana Țopescu (București) și Daniela Saraya (Israel).
Secțiunea FOCUS DESIGNER: o secțiune specială în cadrul târgului AUTOR în care unul dintre designerii formați este invitat să aibă o prezentare a creaților sale într-un format extins (până acum au fost Focus Designer: Carla Szabo, Ana Wagner, Ioana Matei, Doru Dumitrescu, Roxana Davidescu, David Sandu, Alina Carp)
REVISTA AUTOR: Lansată la cea de-a 10a ediție a târgului, Autor Magazine este o revistă de specialitate ce analizează subiecte legate de creația de bijuterie contemporană. Este și prima revistă de bijuterie contemporană din România, un mediu pentru promovarea bijuteriei contemporane și implicit a celor care o creează.
“Recomandat de…”:
Această secțiune contribuie la un alt tip de vizibilitate pentru participanților. O persoană renumită din domeniul vizual-artistic face propria selecție a bijuteriilor prezentate la AUTOR, acordându-le celor selecționați titlul onorific “Recomandat de …” (reprezentat vizual printr-o plăcuță decorativă). Ultima ediție a avut-o ca invitat special pe Andreea Esca. Înainte de ea, Alexandrina Hristov, artist vizual și vocal, Camelia Șucu, cunoscut antreprenor și susținător al designului, a avut acest rol; la cea de-a zecea ediție, secțiunea a fost susținută de creatoarea de modă Maria Lucia Hohan, iar ediția a 9a a avut-o ca invitat special pe Doina Levintza.
Contact: Dan Pierșinaru, director si fondator: hello @ dautor.ro