fbpx

Întâlnirile AUTOR înainte de AUTOR

Întâlnirile AUTOR înainte de AUTOR

Întâlnirile AUTOR înainte de AUTOR 1024 576 Dautor

40 de designeri de bijuterie contemporană au răspuns invitației AUTOR la întâlnirea din ceainăria Cărturești. Evenimentul face parte dintr-o serie de întâlniri pe care Platforma de bijuterie AUTOR le inițiază pentru susținerea bijuteriei contemporane în România. Dan Pierșinaru, directorul și ințiatorul târgului de bijuterie AUTOR, a propus și a organizat o întâlnire pentru designerii de bijuterie, cu scopul de a le explica pe îndelete pașii unei aplicații de succes pentru un târg de bijuterie.

Ediția a 10-a din noiembrie 2013, fiind una aniversară, încurajează progresul continuu al autorilor, iar aceasta întâlnire nu și-a dorit decât să îi ajute într-o direcție ascendentă și educațională. Pentru că nimic nu e întâmplător, Cărturești a fost și primul spațiu în care s-a desfășurat prima ediției a târgului AUTOR în aprilie 2009.

Așadar, pentru a fi cât mai util, Autor a inițiat o întâlnire destinată designerilor de bijuterie contemporană, atât celor care își doresc să aplice pentru prima oară, cât și celor care au participat în trecut la târgul Autor. În această întâlnire, desigerilor le-a fost prezentat in detaliu ce se dorește de la aplicații și felul în care acestea ar trebui să pună în evidență bijuteria și conceptul colecției.

Toată lumea s-a așezat pe scaune ca în tabere: designerii cu vechime la Autor mai în spate, cei noi în față, ca să urmărească mai atent prezentarea. Au fost discutați pe rând pașii aplicației, precum și motivarea de a cere fiecărui designer pentru această ediție trei piese statement, care au un scop dublu: sintetizarea temei și caracterul de neuitat al pieselor. Cuvântul-cheie al aplicațiilor reușite a fost, mentionat din nou, așa cum i se potrivește bijuteriei contemporane, conceptul, care trebuie să funcționeze ca o extensie a artistului și care este necesar să domine în bijuteria de autor.

La sfârșitul prezentării, designeri au primit sfaturi utile care țin de procesul ce succede selecționarea la târgul Autor; spre exemplu: cum ar trebui gândită și pusă în aplicare prezența colecției și a designerului în interiorul târgului (branding, comunicare, setup, abilități de vânzare etc.), care este importanța participării, cât și felul în care ar trebui perceput târgul de bijuterie Autor. Una dintre metodele de promovare fiind și actualizarea constantă a portofoliului de autor, din secțiunea “Designer“, cea mai accesată categorie de pe siteul dautor.ro.

Deși inițial evenimentul a fost gândit ca o întâlnire cu rol informativ, imediat ce prezentarea s-a încheiat, acesta s-a transformat într-o ocazie neașteptată de networking; designerii schimbând păreri, întrebări și sfaturi. Întrebările ce au apărut imediat după au primit răspunsuri, fără să lase loc de neclarități. Sfatul final a venit din partea Carlei Szabo, participantă fidela la toate edițiile Autor și primul Focus Designer, care le-a explicat noilor aplicanți rolul important pe care târgul de bijuterie contemporană l-a jucat în cariera ei. Pentru Carla, Autor impulsionează designerii să participe cu creații noi de două ori pe an, le oferă o platforma unde își pot analiza atât concurența cât și clientela și, totodată, evenimentul e singurul din România care prezintă sferei de bijuterie contemporană munca autorilor.

Pentru că Autor nu poate ignora contextul actual, am realizat că pentru un scop comun ne putem unim forțele ca să creăm o voce ce se face auzită. Așadar, ultimul slide care a rămas proiectat până la încheierea întâlnirii a arătat mottoul Autor pentru ediția aniversară: Viitorul are Autor colectiv.

Autor speră că sfaturile oferite au avut un impact benefic asupra designerilor, la fel cum sugestiile venite înapoi din partea lor vor fi luate în considerare și aplicate. Multumim designerilor care au participat joi și ne dorim să repetăm întâlnirile cât mai curând!