fbpx

Angi Apostol

Angi Apostol

Angi Apostol 150 150 Dautor

[singlepic=67,200,200,,left]1. Ce poate deveni bijuterie?
Din punct de vedere obiectiv, orice obiect care are măcar mărimea potrivită ca să poată fi purtat pe corpul omenesc, poate fi o bijuterie. Dar cum imaginaţia are rolul să o ia înaintea convenţiilor şi a tradiţiei, în ziua de azi poate fi bijuterie şi un obiect care îţi împodobeşte gâtul şi umerii deodată, degetul, dar şi întreaga mână. Şi nu vorbim doar de formă, pot fi sparte atâtea convenţii!
Din punctul meu de vedere, îmbrăţisez bineînţeles abordarea modernă a bijuteriei pentru că astăzi o bijuterie nu mai arată doar un statut social, ci poate exprima opinia purtătorului, concepţiile sale, inovaţia tehnologică, este o modalitate de exprimare personală, atât a creatorului cât şi a purtătorului.

2. Ce obiecte, fiinţe, etc existente acum în jurul tău le-ai transforma în bijuterii?

Sincer, nu am veleităţi de zână sau vrăjitoare şi de aceea prefer să admir fiinţele vii, nu să le transform în piatră 🙂 sau într-o bijuterie. Poate, de dragul vizualului, aş încerca cu nişte insecte, dar în lipsă, poate chiar şi cu gândacul de bucătarie, care e ceva mai comun şi nu e în pericol de dispariţie 🙂
Pe scurt, nu există ceva ce nu aş transforma în bijuterie, dacă îmi place ceva la acel obiect şi mă inspiră, cu excepţia unor fiinţe vii, pe care nu le-aş omorî de dragul posterităţii.
3. Bijuteriile au nevoie de lumină de zi sau de seară?
De principiu, bijuteriile au nevoie de lumină pentru a le putea vedea. Eu lucrând mult cu răşini transparente, unde uneori detaliul este mai important decât forma, prefer lumina mai puternică, măcar pentru expunere. Pentru mine, atât lumina de zi, cât şi cea de seară, fiind naturale, sunt frumoase şi le iubesc. Nu îmi place deloc neonul, chiar pot spune că îl duşmănesc.
4. Cine aţi vrea să vă poarte bijuteriile?
Aş vrea să le poarte oamenii care îmi plac, cei pe care îi iubesc, prietenii mei, oamenii pe care îi admir şi la o adica chiar şi duşmanii mei. Ar fi minunat, deşi sper să nu am prea mulţi duşmani ☺

5. Care e cea mai frumoasă bijuterie pe care aţi văzut-o vreodată?

Bineînţeles că nu am un top al bijuteriilor care mi-au placut, pentru că fiecare lucru are timpul lui, multe lucruri care mi-au plăcut, astăzi nu mă mai sensibilizează deloc, iar în plus, frumuseţea este peste tot. Doar să ai deschiderea şi dorinţa s-o vezi.
angiapostol.ro