Kristina Dragomir

Kristina Dragomir

Kristina Dragomir 150 150 Dautor

[singlepic=87,200,200,,left]1. Ce poate deveni bijuterie?
Depinde foarte mult de ideea de la care pleacă bijutierul sau artizanul, precum şi de “arta” acestuia din urmă. Dacă este vorba despre un simplu meşter, va deveni probabil o bijuterie banală; dacă este un artizan iscusit, va deveni o bijuterie banală, dar cu o lucrătură reuşită. Dacă bijutierul, însă, este artist, o poate transforma într-un obiect de artă. Şi, în acest caz, bijuteria poate transmite un mesaj foarte puternic şi personal şi poate deveni cheia de boltă a farmecului celui care o poartă.
2. Ce obiecte, fiinţe, etc existente acum în jurul tău le-ai transforma în bijuterii?
Am transformat în bijuterii rochiţe de păpuşi, capace de bere, linguriţe de argint în miniatură, braţe de schelet « împrumutate » de la jucăriile fiului meu, un ochi de păpuşă – care a creat repulsie, prăjiturele, frunze. Acum cred a venit rândul reciclării şi cauciucul este deja în topul preferinţelor personale.
3. Bijuteriile au nevoie de lumină de zi sau de seară?
Au nevoie de lumina interioară şi de prezenţa celei sau celui care le poartă.
4. Cine aţi vrea să vă poarte bijuteriile?
Cine le şi poartă deja! Nu-mi doresc nume sonore, clientele care îşi doresc bijuteriile mele, ştiu să le şi poarte.
5. Care e cea mai frumoasă bijuterie pe care aţi văzut-o vreodată?

O bijuterie creată de Radu Fulga, pe care am şi achiziţionat-o – este o fosilă autentică, splendid conservată, impecabil lucrată, într-o montură de o mare fineţe. M-a cucerit instantaneu, nu mai văzusem niciodată aşa o bijuterie şi fac furori în continuare cu ea, de fiecare dată când o port.