fbpx

Iulia Ivan

Iulia Ivan

Iulia Ivan 500 755 Dautor

AUTOR este o poveste imaginată și construită de oameni pasionați, care inspiră prin curaj și originalitate. Vrem să îi descoperi și să te motiveze prin istoria lor și prin ceea ce creează.

Prima mea bijuterie a fost un inel făcut în joacă la atelierul unei prietene. Am fost foarte încântată de rezultat și mi-am dat seama că îmi place această modalitate de exprimare artistică. Cum este nevoie și de o parte tehnică pentru materializarea idelilor, pasul următor a fost înscrierea la cursurile școlii de bijuterie contemporană Assamblage. Aceste cursuri au reprezentat atât noțiuni de bază cât și deschiderea către o lume nouă și fascinantă a bijuteriei contemporane. Cred că perseverența și onestitatea mă vor ajuta să evoluez ca artist în acest domeniu și sper ca bijuteriile mele să transmită acest lucru.
Care sunt principalele concepte transpuse în piesele tale?
În momentul de față încă experimentez tehnici noi și încerc să îmi clarific direcția, însă, mai toate piesele mele au ca sursă de inspirație natura și au un aspect de bijuterie antică. Nu știu ce am să lucrez în viitor, însă momentan mă regăsesc în această zonă.
Cu ce material ți-ar plăcea să experimentezi, dar încă nu ai avut ocazia?
Lemn, piatră, fier, os, sidef, orice material cât mai brut și natural pe care să îl combin cu metale prețioase.
Cum l-ai descrie pe cel / cea care îți poartă bijuteriile?
Cea care îmi poartă bijuteriile apreciază simplitatea, firescul, patina și aerul feminin pe care îl au piesele lucrate de mine.
Care este cel mai bun sfat pe care l-ai primit până acum?
Să lucrez bijuterii care mă reprezintă.
Ce bijuterie ai fi dacă ai fi bijuterie?
Pentru multiplele sensuri pe care le poate avea un singur obiect în funcție de persoana care îl poartă, aș fi un inel.