fbpx

Jewelry in ACTion la AUTOR 2018

Jewelry in ACTion la AUTOR 2018

Jewelry in ACTion la AUTOR 2018 1280 562 Dautor

Juriul internațional a finalizat selecția și 70 de designeri și 10 grupuri de artiști vor avea oportunitatea să-și prezinte creațiile în fața unui public dinamic la cea de-a 17-a ediție a târgului de bijuterie contemporană AUTOR la Teatrul Național București în 5 și 6 mai 2018.

Am primit proiecte de la sute de designeri foarte talentați de bijuterie contemporană și de artă de pe cinci continente, toți propunând proiecte personale, inovatoare, care au făcut alegerea juriului foarte dificilă și complexă. Membrii juriului pentru această ediție aduc o combinație valoroasă de excelență artistică dublată de experiență managerială, curatorială și academică:
Sofia Björkman, artist și fondator al Platina Gallery, Stockholm, Suedia
Ruudt Peters, artist și profesor, Olanda
Felix Flury, artist, profesor și director al Gallery S O – Solothurn, Elveția și Londra, Marea Britanie
Dan Pierșinaru, artist vizual, director și fondator al AUTOR, București, România

În procesul de selecție a designerilor care vor participa la AUTOR 2018 juriul a căutat un mix de ingrediente care diferențiază și transpune creația de bijuterie în domeniul artei: capacitatea designerului de a propune o viziune originală și în același timp foarte personală, de a surprinde, de a pune sub semnul întrebării contexte și idei, distilând totul în bijuterie realizată cu tehnici excepționale și inovatoare.

Selecția de anul acesta invită vizitatorii la o călătorie care o oglindește pe cea a artiștilor: de la o dorință puternică de a revela un univers interior autentic, trecând prin materiale alese cu grijă, chiar luând atitudine prin folosirea unora reciclate, către curiozitate față de simboluri și legende vechi reinterpretate într-o manieră contemporană, o întoarcere la origini care ne propulsează la un alt nivel de expresie a sinelui.

Vă promitem că merită să vă gândiți de pe acum la AUTOR, așa că puneți datele de 5 și 6 mai 2018 în calendare și veniți alături de noi la Teatrul Național București să descoperiți lumea fascinantă a acestei ediții. Iar între timp urmăriți-ne pe social media pentru noutăți și … Jewelry in ACTion.

✦✦✦

Înființat în 2009, AUTOR s-a poziționat ca un târg inovator pentru profesioniști tineri și talentați și este în prezent cel mai important eveniment de bijuterie contemporană și de artă din Sud-Estul Europei. Are o istorie de nouă ani în care a creat un mediu dinamic cu criterii de selecție înalte. Designerii care participă la AUTOR se întâlnesc cu un public cu ținută și interesat de domeniu. Dincolo de evenimentul în sine, AUTOR este o platformă activă care încurajează și susține dialogul între designeri și diversele categorii de public: cumpărători, colecționari, distribuitori, presa de specialitate.