LE ARTI ORAFE, ȘCOALA DE BIJUTERIE DIN FLORENTA

LE ARTI ORAFE, ȘCOALA DE BIJUTERIE DIN FLORENTA

LE ARTI ORAFE, ȘCOALA DE BIJUTERIE DIN FLORENTA 1280 1228 Dautor

LE ARTI ORAFE, ȘCOALA DE BIJUTERIE DIN FLORENTA

Învață studiază,experimentează fără granițe

Întemeiată în 1987 de câtre Gio Carbone, LAO – Le Arti Orafe e prima școală din Italia dedicate bijuteriei contemporane. O școală care, încă de la început, a promovat și încurajat o experiență academică bazată pe tehnici, design și cercetare artistică. Am abandonat vechile stereotipuri și am inventat, testat și rafinat un tip creativ și personalizat de învățare, fără să pierdem din vedere însușirea tehnicilor și a conceptelor. Acum, școala noastră e una dintre cele mai importante din Europa. E o Agenție Acreditată de Învățământ, pentru cursuri aprobate și finanțate de către Fondul European Social (ESF) și entitate autorizată să participle în proiecte Erasmus.
Cum e să-nveți și să studiezi în cel mai faimos oraș artistic din lume, Florența
De la început am avut sediul în centrul istoric al Florenței, în districtul S.Spirito/San Frediano, un loc care-și păstrează încă personalitatea și oferă trecătorilor și celor care locuiesc aici o experiență intens umană: Toscana, patria de suflet a artiștilor și a artizanilor care-au făcut-o faimoasă în întreaga lume, e încă plină de talent și își păstrează o dimensiune umană care atrage mii de vizitatori din toate colțurile Pământului. Școala moștenește spiritual renascentist al regiunii, dar minunata lecție a trecutului e revizitată, iar profesorii sunt conștienți de schimbare și de nevoile stundeților, de evoluția bijueriei, de noile tehnologii și de inovațiile din design.
Bijuteria a evoluat într-un mod surprinzător în ultimii 50 de ani, odată cu apariția primilor artiști interesați de bijuterie contemporană. Metodele, procesele și funcțiile bijuteriei s-au schimbat dramatic, iar școala noastră a avut și ea un rol în asta.
Școala noastră s-a făcut mereu remarcată pentru activitățile complete de promovare a culturii bijuteriei și găzduiește, de mulți ani, expoziții, conferințe și întâlniri tematice de cercetare. Din 2005, organizăm PREZIOSA, expoziția international de bijuterie contemporană și, de asemenea, concursul și expoziția PREZIOSA YOUNG.
Programe Educaționale
O metodă de învățare care combină cercetarea artistică, abilități tehnice și design contemporan.
Am conceput toate programele pentru a le oferi studenților o experiență personalizată, cu un număr ridicat de ore susținute de profesori calificați (artizani, artști, designeri, profesioniști în domeniu). Școala colaborează cu peste 15 profesori permanenți, susținuti de alți profesioniști, atât străni, cât și italieni, în cadrul conferințelor și atelierelor. Cursurile principale se țin în italiană, așa că studenții din alte țări trebuie să înțeleagă limba măcar la nivel începător.
Regulile de aur: învață jucându-te, creează studiind, progresează predând.
Școala organizează cursuri de: -Tehnică de realizare a bijuteriei – Deisgn de bijuterie – CAD – Montare – Gravură.
Programăm în fiecare an cursuri scurte și intensive.  
www.artiorafe.it
www.preziosa.org
https://www.facebook.com/pages/Le-Arti-Orafe-Jewellery-School
http://www.youtube.com/channel/UCqK1-s-Ihz42ZDgyxoWZwMw/feed