Letizia Maggio

Letizia Maggio

Letizia Maggio 500 500 Dautor

AUTOR este o poveste imaginată și construită de oameni pasionați, care inspiră prin curaj și originalitate. Vrem să îi descoperi și să te motiveze prin istoria lor și prin ceea ce creează.

Născută în Italia, Letizia Maggio este pasionată de limba și cultura engleză și a creat prima colecție de bijuterie contemporană în anii ’90. După ce a urmat cursuri de ceramică în studiourile unor artiști cunoscuți, Letizia a ales porțelanul și argintul sau aurul ca materiale pentru bijuteriile ei elegante, delicate și impresionante. Lucrările sale sunt expuse în galerii din Italia și multe alte țări.
Care sunt principalele concepte transpuse în piesele tale?
Ideea din spatele lucrărilor mele este să ii provoace pe privitori să ia o pauză și să aprecieze simplitatea, delicatețea și ușurimea lucrurilor, mai degrabă decât repetiția. Majoritatea bijuteriilor pe care le creez sunt compuse din elemente mici, repetate și interconectate, demonstrând ideea că ceea ce face ca o piesă de bijuterie să fie prețioasă este timpul dedicat acesteia în procesul de creație. Timpul este cel prețios.
Cu ce material ți-ar plăcea să experimentezi, dar încă nu ai avut ocazia?
Vreau să încerc lucrul cu porțelanul, dar și cu alama și betonul.
Cum l-ai descrie pe cel / cea care îți poartă bijuteriile?
Persoana care poartă creațiile mele este curioasă, pasionată de arhitectură și sensibilă și cu simtul umorului.
Care este cel mai bun sfat pe care l-ai primit până acum?
Lucrează și experimentează până când ești satisfăcut de rezultatul obținut.
Ce bijuterie ai fi dacă ai fi bijuterie?
Aș fi un colier lung și plin de mărgele; genul de colier pe care cineva l-ar mângâia atunci când privește în ochii unei persoane dragi.