Lisa ChiaTzu Kuo

Lisa ChiaTzu Kuo

Lisa ChiaTzu Kuo 500 500 Dautor

AUTOR este o poveste imaginată și construită de oameni pasionați, care inspiră prin curaj și originalitate. Vrem să îi descoperi și să te motiveze prin istoria lor și prin ceea ce creează.

M-am născut și am crescut în Taiwan, dar nu am început să fac bijuterie decât atunci când m-am mutat în New York, în 2013, ca să urmez cursurile de design de bijuterie din cadrul Fashion Institute of Technology. Mă consider un novice în lumea creatorilor de bijuterie, dar apreciez modul în care mă pot exprima prin procesul de creație. Lucrez în special cu metale și sunt mereu fascinată de numărul tehnicilor de prelucrare a acestuia și de posibilitățile nelimitate pe care le oferă ca material.
Care sunt principalele concepte transpuse în piesele tale?
Cred că cel mai des vorbesc despre emoții și modul în care oamenii își exprimă sentimentele și despre cum se manifestă în relație cu acestea și cu vulnerabilitatea. Asta se întâmplă, probabil, pentru că nu mă descurc foarte bine să îmi exprim emoțiile în realitate, iar faptul că pot să mă exprim prin bijuteriile mele face ca procesul să devină mult mai intim și mai real. Sper ca lucrările mele să le arate celorlalți sentimentele mele, iar aceștia să se recunoască în ele.
Cu ce material ți-ar plăcea să experimentezi, dar încă nu ai avut ocazia?
Sunt deschisă ideii de a lucra cu orice material, dar, în special, mi-ar plăcea să lucrez cu ceramică – pare foarte amuzant.
Cum l-ai descrie pe cel / cea care îți poartă bijuteriile?
Fericit, vulnerabil și apreciază viața.
Care este cel mai bun sfat pe care l-ai primit până acum?
“Măcar încearcă.”
Ce bijuterie ai fi dacă ai fi bijuterie?
Dacă aș fi bijuterie, cred că aș fi un cercel cu șurub. Atunci când creez astfel de cercei îmi place să îi fac diferiți unul de celălalt. Îmi place ideea că în lumea asta există o persoană care îți seamănă extrem de mult, deși nu este ca tine. În plus, îmi place sentimentul de a fi atât de ușor, de neobservat, dar, în același timp, atât de aproape de purtător.