AUTOR este o poveste imaginată și construită de oameni pasionați, care inspiră prin curaj și originalitate. Vrem să îi descoperi și să te motiveze prin istoria lor și prin ceea ce creează.
Absolventă a facultății de Arhitectură și masterand în Design și Arhitectură, mi-am descoperit pasiunea pentru design-ul de bijuterie acum câțiva ani, însă întotdeauna am fost atrasă de bijuterii, în mod special vizual. Ulterior, am realizat că există o legatură foarte stransă cu arhitectura, schimbându-se doar scara la care te raportezi, și mă gândesc la bijuterii ca la micro-arhitectura ce îți permite explorarea mai indrazneață a formelor.
Sunt pasionată de tot ce înseamnă design și artă iar influențele mele vin preponderent din aceste domenii cu mare contribuție din partea imaginației care filtrează și modifică informația după inspirație și stare.
Pot spune că 2013 a fost un moment hotărâtor în viața mea, atunci am urmat cursul basic la Assamblage Școala de Bijuterie Contemporană și am realizat că asta vreau să fac și, astfel, în Aprilie 2015 a luat naștere Malute.
Care sunt principalele concepte transpuse în piesele tale?
Această colecție este una foarte personală, intimă, care se centreză pe identitate și proces de creație. A plecat de la ideea că atunci când creezi ceva, lași o parte din tine acolo și, în mod natural, a fost urmată de o altă idee, că ceea ce lași trebuie să fie ceva specific ție și astfel a devenit strâns legată de identitate.
Cu ce material ți-ar plăcea să experimentezi, dar încă nu ai avut ocazia?
Mi-ar plăcea să experimentez cu materiale neconvenționale, în general, îmi place ideea de a lua materiale comune și a le duce la un alt nivel prin transformare sau integrare într-un obiect de artă.
Cum l-ai descrie pe cel / cea care îți poartă bijuteriile?
Persoana care poartă Malute este liberă în gândire, creativă, își cunoaște bine stilul și nu îi este frică să-și asume riscuri.
Care este cel mai bun sfat pe care l-ai primit până acum?
Un sfat pe care mi l-am dat chiar eu, un fel de mantră, să merg pe drumul meu.
Ce bijuterie ai fi dacă ai fi bijuterie?
Aș fi o bijuterie purtată zi de zi, pe care n-o dai jos, care ajunge să fie una cu persoana care o poartă, să trăiască în simbioză cu ea.