Mapping 𝓑𝓔𝓐𝓤𝓣𝓨 ◌ Cartografia frumuseții → expoziție

Mapping 𝓑𝓔𝓐𝓤𝓣𝓨 ◌ Cartografia frumuseții → expoziție

Mapping 𝓑𝓔𝓐𝓤𝓣𝓨 ◌ Cartografia frumuseții → expoziție 800 1132 Dautor

Mapping Beauty-KVMapping 𝓑𝓔𝓐𝓤𝓣𝓨 ◌ Cartografia frumuseții → Corpul uman în bijuteria contemporană

Șase creatoare de bijuterie de artă ‘cartografiază’ frumusețea corpului uman într-o expoziție inedită la Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi din București.

De la începuturile umanității, corpul a reprezentat o sursă infinită de inspirație și un spațiu de explorare. Bijuteria nu face excepție. Își propune să traseze propriile rute neașteptate și să creeze o hartă a acestor experiențe.

O hartă este o amintire, dar și un ghid. Amintirea care vrea să rețină multitudinea de detalii percepute când a fost descoperit noul teritoriu, terestru, emoțional sau de altă natură. Ghidul face un pas în spate și își propune să descrie un traseu pentru cei ce vor să se aventureze în aceeași direcție. Între hartă și ghid există un spațiu. Acolo artistele vă invită să vă construiți propria poveste, călătoria voastră, sensul vostru. Bijuteria poate face acest lucru. Veți veni?

Amintirile rămân în celulele corpurilor noastre. Emoțiile se înregistrează, începând cu secunda în care pielea este atinsă. Ați ajuns. Lumi noi. Cărări noi. Ce veți alege să povestiți? Fiți ghidul.

Expoziția de bijuterie contemporană Mapping 𝓑𝓔𝓐𝓤𝓣𝓨 reunește începând cu 21 august 2019 la Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi creațiile a șase artiste românce selectate de platforma AUTOR. Lucrările explorează corpul uman din perspective foarte personale, iar întregul demers invită privitorul să-și definească propria hartă a conceptului de frumusețe. 

“Întâlnirea cu bijuteria de artă este o experiență unică pentru fiecare persoană. Operând dincolo de ornamental, aceste piese ne cheamă într-un spațiu în care atât privitorul cât și cel care alege să le poarte se angajează într-un dialog, unde povestea se re-construiește constant, în funcție de noi și noi factori, ce țin în primul rând de auto-cunoaștere”, a declarat Dan Pierșinaru, Director al platformei AUTOR și curator al expoziției. 

Artistele selectate de platforma AUTOR sunt Alina Carp, Mihaela Cherciu, Cleopatra Coșulet, Teodora Rus, Diana Toboșaru și Carla SzaboCurator Dan Pierșinaru.

”Harta nu se referă astăzi doar la obiectul care ne ajută în orientarea fizică; harta presupune descoperire, explorare, cunoaștere, cartografiere a unor teritorii noi și inedite. Expoziția de bijuterie de artă Mapping Beauty propune interpretarea hărții în această ultimă cheie, îi conferă un sens contemporan și deschide muzeul spre un public nou”, a spus Cristina Toma, Manager al Muzeului Național al Hărților și Cărții Vechi.

Vernisajul expoziției va avea loc în data de 21 august la ora 18:00, iar expoziția va fi deschisă până în data de 8 septembrie 2019.