Miao He @ AUTOR fair 2019

Miao He @ AUTOR fair 2019

Miao He @ AUTOR fair 2019 450 800 Dautor

AUTOR este o poveste imaginată și construită de oameni pasionați, care inspiră prin creativitate, viziune și curaj. Vrem să-i descoperiți  pe #peopleofAUTOR și să-i lăsați să vă încânte cu poveștile și creațiile lor. 

Miao He s-a născut și a crescut în Beijing, China. Din 2015,  urmează studii post-universitare în domeniul bijuteriei la  Savannah College of Art & Design în Savannah, Georgia, SUA. Miao crează bijuterii pornind de la filizofia sa de viață. Ea crede că totul în viață se descompune: este afectat de timp și se va schimba și deteriora ca parte a procesului de transformare. Este la prima participare la târgul AUTOR. 

Participarea la AUTOR presupune un proces riguros de selecție, o colecție special dedicată evenimentului și multă muncă. Ce ne poți spune despre colecția cu care participi la târgul din 20 și 21 aprilie? 

Seria principală de bijuterii pe care am ales să le prezint la AUTOR 2019 sunt cele făcute din foițele în care sunt înveliți cățeii de usturoi, alături de alte câteva piese dezvoltate pornind de la același concept. Toate aceste piese sunt centrate în jurul ideei de “frumusețe a descompunerii”. Aceste piese ce folosesc usturoiul reprezintă chiar începutul studiilor mele în domeniul bijuteriei, cu care am încercat să propun ceva interesant, atrăgător și în stilul meu. Înainte de a începe studiile post-universitare nu am studiat bijuteria și nu aveam nici o idee despre ce fel de piese aș putea face. Asemenea multor studenți în străinătate, căutam ceva de făcut care să mă ajute să mă relaxez când eram stresată și astfel am devenit din ce în ce mai interesată de gătit. Astfel, bucătăria a devenit locul unde mi-am găsit inspirația pentru a crea bijuterie. Uitându-mă la foița de pe cățeii de usturoi, mi s-a părut că are o textură atât de frumoasă, și cu toate acestea nimeni nu îi vede valoarea. M-am gândit la unicitatea foiței, am explorat-o și în cele din urmă am modelat un stil de bijuterie pornind de la forma sa.

Ce înseamnă pentru tine să prezența la AUTOR? 

Participarea la AUTOR reprezintă pentru mine o mare oportunitate căci este un eveniment complet diferit de cele la care am mai fost. Sunt din China și în prezent studiez în America, iar contactul meu cu bijuteria din alte țări a fost până acum, în mare parte, doar prin cărți. Cred că va fi fascinant să descopăr diferențele dintre stilurile de bijuterie american și european, cu proprii mei ochi. AUTOR 2019 îmi oferă oportunitatea de a participa la un eveniment enorm cu creatori de bijuterie talentați din toată lumea. Sunt entuziasmată să mă întâlnesc cu acești omaneni care iubesc bijuteria contemporană și abia aștept să vorbesc cu ei despre lucrurile care ne plac tuturor. 

Conceptul târgului de anul acesta este „Beauty never sleeps”. Ce înseamnă frumusețea pentru tine și cum ți-a influentat acest concept creația artistică? 

Găsesc frumusețe peste tot, însă cea care mă atrage cel mai tare este cea din descompunere. Procesul de descompunere se regăsește în toate lucrurile în timp: fructele vor mucegăi, florile se vor ofili, fețele noastre vor fi acoperite de riduri în cele din urmă. Este un proces prin care lucrurile nu mai sunt perfecte, nici măcar complete. În fapt, descompunerea este un concept negativ – dacă ceva se descompune înseamnă că este pe calea spre dispariție. Când văd ceva care se descompune îi văd transformarea de la starea inițială la o nouă formă și cred că aceasta este un fel de viață nouă. În acest caz, descompunerea nu este un simbol al morții ci are potențialul unui nou început, și de aici vine frumusețea sa. 

Suntem mai grăbiți, asaltați de informatie, lipsiți de atenție. Cum reflectă bijuteria contemporană actuala societate?

Bijuteria contemporană a devenit din ce în ce mai reprezentativă pentru dorința noastră atot-acaparatoare pentru lucruri noi și noutate în general. Dat fiind că ne este atât de greu să ne concentrăm la un lucru pentru mai mult timp, căutăm mereu ceva diferit de care să ne agățăm atenția. După părerea mea, bijuteria contemporană se concetrează foarte mult pe captarea atenției privitorului, fie că o face prin concept, material sau forme. Practicalitatea și durabilitatea sunt mult mai puțin importante decât erau în trecut. De asemenea, astăzi bijuteria nu mai este atât de serioasă, comparativ cu cea din trecut, deoarece ne mutăm ateția atât de ușor de la un lucru la altul. Bijuteria contemporană devine mai ‘relaxată’ și diversificată pe zi ce trece. 

✦✦✦

Descrierea coleției “Bloom” la AUTOR 2019:

Această serie de broșe sunt lucrate din foița în care sunt înveliți cățeii de usturoi și argint, cu vopsea email de nitroceluloză pentru culoare, în anul 2017. Inspirația vine din setul meu anterior făcut din usturoi și folosește materialul pentru a-i pune în valoare frumusețea unică. Foița de usturoi mă fascinează datorită texturii, subțirimii și aspectului organic. Este însă prea fragilă și nu ar putea fi păstrată pentru mult timp ca piesă de bijuterie. Atunci am creat o nouă colecție de piese din usturoi, și broșele sunt parte din această colecție.

Petalele de argint super-subțiri au fost realizate folosind o foiță de argint de grosime obișnuită. Am trecut prima foiță prin mașină de mai multe ori până a ajuns la grosimea necesară. După aceea, fiecare petală a fost realizată separat, fiind tăiată în forma cerută. Partea de stamina și petalele au fost întâi sudate individual, iar apoi mai multe au fost sudate în buchet. La final, buchetul de petale a fost sudat de bază. 

#ad  #AUTOR2019  #advertorial

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]