fbpx

Michelle Lung ✎ despre AUTOR ②⓪①⑨

Michelle Lung ✎ despre AUTOR ②⓪①⑨

Michelle Lung ✎ despre AUTOR ②⓪①⑨ 150 150 Dautor

AUTOR este o poveste imaginată și construită de oameni pasionați, care inspiră prin creativitate, viziune și curaj. Vă invităm să descoperiți unul dintre #peopleofAUTOR și să o lăsați să vă anime curiozitatea cu povestea și creațiile sale inspirate de lumea digitală.

Născută, crescută și educată la Londra, Michelle Lung, este recent absolventă alcursului de design de bijuterii BA de la Central Saint Martins. Ea este mod special interesată de încorporarea ideilor legate de cultura digitală și de neatacabilitatea lumii virtuale care ne consumă viața. Ca și artist de bijuterie ea încearcă să reprezinte acest fenomen non-fizic sub forma de bijuterii care, la origine sunt dependente de materialități fizice, formă și estetică.

Participarea la AUTOR presupune un riguros proces de selecție, se cere o colecție în premieră și multă dedicare în cele doua zile. Ce ne poți spune despre colecția cu care participi la cea de a 18-a ediție a târgului AUTOR?

Această colecție cu care particip este prima sub propriul brand, la dezvoltarea căruia lucrez de care de aproape un an. Scopul original al designului este de a prezenta emoția noastră umană prin bijuterii, nu doar prin cuvinte. Mai mult, eu explorez continuu granița dintre bijuterii și obiect, încercând să fac bijuteriile mai funcționale nu numai atunci când sunt purtate, deci este rezultatul muncii mele din studio. Sper că această colecție va fi bine primită de către public.

Ce înseamnă pentru tine să fii prezentă la AUTOR? 

Este un moment cu-adevărat semnificativ pentru mine deoarece e prima dată când imi prezint propriul brand publicului. Este ca și cum mi-aș arăta ‘puiul’ lumii și, prin urmare, sunt entuziasmată dar și emoționată.

Conceptul târgului de anul acesta este “Beauty never sleeps“. Ce înseamnă frumusețea pentru tine și cum ți-a influențat acest concept creația artistică?

Pentru mine, ca și creator de bijuterie, a fi frumusețe este parte din filosofia mea de design care mă călăuzește spre capătul drumului. Este de asemenea o parte esențială din funcția de a purta bijuterie. Conceptul meu este întotdeauna legat de ființa umană. Creez constant lucrări care pot construi relații cu publicul și care, în același timp, pot spijini legăturile între oameni.

Suntem mai grăbiți, asaltați de informație, lipsiți de atenție. Cum reflectă bijuteria contemporană actuala societate?

E trist să ne dăm seama că avem atât de puțină răbdare dar în același timp felul în care arătăm este din ce în ce mai important atunci când socializăm. Cred că acesta este unul dintre motivele pentru care mai mulți oameni, în special femei, devin fascinați de bijuterie. De asemenea, stilul bijuteriei contemporane se schimbă. Materiale din ce în ce mai multe si mai variate sunt folosite în diverse lucrări, și bijuteria contemporană ‘ia în discuție’ diferite tipuri de teme sociale.

#ad #AutorFair #advertorial