MOST – Monica Stanescu

MOST – Monica Stanescu

MOST – Monica Stanescu 500 750 Dautor

AUTOR este o poveste imaginată și construită de oameni pasionați, care inspiră prin curaj și originalitate. Vrem să îi descoperi și să te motiveze prin istoria lor și prin ceea ce creează.

Am urmat liceul de arte plastice N. Tonitza iar mai târziu am studiat Comunicare Vizuală / Grafică la facultatea de arte din Düsseldorf / Germania. După mai mult de 10 ani de muncă în publicitate, am simţit nevoia de a mă exprima creativ într-o zonă cu totul nouă pentru mine. Alegerea a fost uşoară, de fapt bijuteria m-a ales pe mine. Din totdeauna am fost fascinată de bijuterii în mod special de cele din argint, iar acum lucrez piese autentice pentru oameni cel puțin la fel de pasionați de această zonă ca și mine.
Statement: Atunci când nu ştii ce să faci lasă-te ghidat de intuiție.
Care sunt principalele concepte transpuse în piesele tale?
În mare parte sunt concepte care au legatură cu viața, uneori privită în profunzime, alteori luată așa cum este ea cu bune și cu rele.
Cu ce material ți-ar plăcea să experimentezi, dar încă nu ai avut ocazia?
Până acum am lucrat foarte mult cu argintul și cuprul, dar în viitorul apropiat plănuiesc să folosesc și materiale mai puțin obișnuite în bijuterie așa cum ar fi plasticul.
Cum l-ai descrie pe cel / cea care îți poartă bijuteriile?
Cred că este un om deschis, care iubește viața și căruia îi place să arate cine este.
Care este cel mai bun sfat pe care l-ai primit până acum?
Cineva mi-a zis la un moment dat să nu îmi limitez creativitatea doar la ceea ce am învățat, ci să caut mereu cai noi de a mă exprima. Este un sfat pe care îl urmez orbește 🙂
Ce bijuterie ai fi dacă ai fi bijuterie?
Mi-aș dori să fiu o broșă, ca să pot fi cât mai aproape de inima celui ce o poartă.