fbpx

New Entry la Autor 9

New Entry la Autor 9

New Entry la Autor 9 1280 1024 Dautor

Argint și plastic, lemn și porțelan, geometrie și simboluri, apă, culoare, fibră.  Adică selecția New Entry de la Autor 9. 13 designeri de bijuterie care vă așteaptă pe 20 și 21 aprilie la Sala Dalles. Designerii New Entry sunt esența spiritului Autor. Sunt artiști care nu au mai participat niciodată la târg, artiști care au trecut prin același proces de aplicație ca ceilalți designeri de bijuterie și care au dovedit că au toate datele necesare pentru a fi incluși în selecția noastră. New Entry înseamnă un val nou, o confirmare că bijuteria contemporană există și crește și în România. Iar acesta este, până la urmă, și scopul Platformei Autor. Vă invităm să vă bucurați de noii designeri. Ei aduc viziuni noi, abordări diferite, tehnici de lucru și concepte cu care nu suntem încă familiarizați.
Lidia Puică: Conceptul meu constă în crearea bijuteriilor inspirate din lumea organică, folosind ca suport tehnicile tradiţionale ( croşetul, brodatul). Aplicând acestea într-un stil liber, reuşesc să obţin forme şi texturi noi.
 

 
Anamaria Dobras: Colecția AQUA redă energia apei într-un context funcțional. Cuvinte cheie: mișcare, plutire, reflexii, deformări.

Anca Pandrea: Combinația dintre lemn și argint vorbește pe limba Ancăi. O bijuterie în nuanțele naturii, vibrând de viață, de emoție. Modernă, elegantă, fără a fi opulentă.

 
Andreea Bololoi: În colecția Micro/Macro Scopic, bijuteria este un organism pluricelular. Numitorul comun este elementul repetitiv, sub forma cercului.
 

Bashou: Fiecare piesă Bashou materializează un vis în culori. Visul hârtiei mototolite (pe cale să fie aruncate), al plasticului transparent ori colorat, al șaibei uitate-ntr-o cutie sau al oricărui material ce poate fi reciclat și aparent neprețios… de a deveni diamante.

Cristina Barsony: Paperporcelain, este un porțelan în structura căruia există un procent de celuloză. Prin procedeul de ardere, cele două componente se întrepatrund la nivel molecular, cea ce face acest material deosebit de durabil.

Doru Dumitrescu: Concept bijuterie- Lemnul este un material organic care trăiește o eternitate, indiferent de starea în care se află. Prin căldura şi vibraţia sa pozitivă, lemnul oferă purtătorului său o stare plăcut mângăietoare.

Grigore Mitrea: Inelele de la woodrepublic au aparut din bucăți de lemn prea mici pentru proiecte de mobilier. Resturi de lemn prea valoros ca să fie folosit în sobă. Lemnul devine prețios și căutarea unui anumit desen în fibră se aseamănă cu cea a căutatorului de flori de mină sau metale rare.

Irina Raichici: Triunghiul echilateral este litera Delta a alfabetului grecesc, formă unică creatoare a tot ceea ce există, simbol al divinului.

Isabela Groza: Bijuteriile create de Isabela îmbină strălucirea pură a argintului cu magnificele culori pe care le poate dobândi titanul.

Karakter: Colecția “Fusion” pornește de la ideea asocierii unor materiale opuse, contrastante ca origine, mesaj și textură, fragmentate, organice sau sintetice, patternuri scoase din contextul obișnuit, încercând ca forma finală, culoarea și materia să se sincronizeze armonios.

Mădalina Stoica: Bijuteriile sunt compoziții într-un stil arhaic , reinterpretat. Toate piesele sunt lucrate fără folosirea vreunei tehnici de turnare sau a altor procese utilizate în producția de serie.

Sergiu Alin Ioana: Bijuteriile create de Sergiu surprind raporturi și proporţii inspirate din natură și simbolistica dacică străveche într-o manieră contemporană.