Noul membru al juriului AUTOR 2018 – Felix Flury, fondator Gallery S O

Noul membru al juriului AUTOR 2018 – Felix Flury, fondator Gallery S O

Noul membru al juriului AUTOR 2018 – Felix Flury, fondator Gallery S O 960 749 Dautor

AUTOR 2018 vine cu un ansamblu proaspăt și inspirațional de noutăți. Pentru început, avem un membru nou în juriu, Felix Flury, artist, profesor și director al exclusivistei Gallery S O. Prin experiența sa bogată și rafinată, el aduce noi perspectivele artistice profunde în selectarea artiștilor ce vor expune la AUTOR 2018. L-am rugat să ne răspundă la câteva întrebări despre bijuteria contemporană și activitatea sa în acest domeniu, și iată ce am aflat.

Dan Pierșinaru: Îți propun să trecem direct la subiect, cu o întrebare simplă dar esențială: ce este bijuteria contemporană și de artă pentru tine?

Felix Flury: Bijuteria tradițională se bazează mai mult pe istorie, traditie și moștenire culturală, iar bijuteria contemporană, cred, ar trebui să propună un fel de mesaj subversiv și să pună sub semnul întrebării, iar și iar, propriul statut și propriile valori.

Dan PierșinaruAi construit prin Gallery S O și artiștii din portofoliu un reper semnificativ pe scena internațională a bijuteriei de artă. Care sunt cele mai importante elemente la care te uiți când ii selectezi?

Felix Flury: Relația personală și profesională cu artiștii pe care îi aleg să expună la galerie s-a dezvoltat în mod organic. Atunci când selectez lucrări apreciez originalitatea și expresia unei orientări artistice clare, distincte.

Dan PierșinaruPe lângă managementul galeriei, ai creat bijuterii de aur și argint și ai predat la facultate, ești așadar clar un artist dar și un reprezentant al mediului academic. Cu această combinație unică de perspective, care ar fi trei pași pe care i-ai recomanda unui creator de bijuterie contemporană la început de carieră?

Felix Flury: Lucrează cu originile tale, cu ceea ce cunoști cel mai bine, cu istoria ta. Și păstrează-ți lucrările deschise la interpretări diferite.

Dan PierșinaruLondra ara o viață artistică vibrantă și foarte diversă, iar successul în acest mediu se obține și se menține facând față multor provocări. Care ar fi provocările pentru tine, cu Gallery S O?

Felix Flury: Voi continua să expun lucrări pe care le consider de calitate, și cu mare grijă față de modul în care le așez în spațiu. Competiția pentru a atrage atenția este imensă în Londra, dar sper că în timp consecvența programului nostru se va vedea. Noi nu urmăm tendițe, ci ne propunem să oferim o platformă dedicată unei viziuni artistice unice pentru bijuterie, obiecte și poate și mai mult de-atât.

Dan PierșinaruLa final, dar totuși important: cum îți păstrezi motivația de a promova bijuteria de artă?

Felix Flury: De-a lungul carierei mele am crezut mereu că este important să privești lucrurile din diverse unghiuri, iar bijuteria este un vehicul simpatic pentru a ne oglindi pe noi înșine, nu-i așa?
Vă așteptăm la AUTOR 2018 pe 5 și 6 mai la București să admirăm împreună colecțiile selectate de juriu dintre sutele de propuneri primite!