Oamenii AUTOR

Oamenii AUTOR

Oamenii AUTOR 801 534 Dautor

 

AUTOR este despre bijuterie, designeri (români și internaționali), dar mai ales despre vizitatorii pasionați de bijuteria contemporană. Suntem de părere că înainte de a fi purtată, bijuteria trebuie înțeleasă, simțită și iubită. Așadar, ne-am decis să îi întrebăm pe vizitatorii târgului Autor despre interacțiunea lor cu bijuteria contemporană și despre semnificația acesteia pentru ei.

Anca: Colier, Yujin Lee (Coreea de Sud)
„Fantasy. Cred că o bijuterie trebuie să te ducă dincolo, să te transpună într-o altă dimensiune. Dacă nu-ți transmite chestia asta, atunci e just a piece of metal.”

Viviane: Inel, Mona Vulpoiu
„AUTOR este un eveniment care îmi face viața mai frumoasă. Am venit din provincie la târgul ăsta. Am luat un microbuz, am mers patru ore și am venit. Mi-am ales acest inel pentru că este frumos interesant și rezonează cu spiritul meu. Dacă aș fi o bijuterie, aș fi tot un inel, dar mai ciudat.”


Carla:  Inel – Noha Nicolescu (România)
„Sunt un fan al târgului AUTOR. Vin de la prima lui ediție și cumpăr întodeauna bijterii cu care mă mândresc nu numai în țară, dar și în străinătate pentru că, pentru mine, o rochie simplă și o bijuterie minunată fac cât o sută de rochii scumpe, fără nicio bijuterie. Mi-am cumpărat acest inel pentru că mie îmi place foarte mult natura și este o combinație între lemn și argint. Și, într-un fel, îmi aduce aminte de copilărie, dar și de prețiozitatea unei seri în familie, de Crăciun. Dacă aș fi o bijuterie, aș fi ceva dintr-un material neprețios, colorată și extravagantă.”


Dana: Colier, Yujin Lee (Coreea de Sud)
„Când mă uit la colier, îmi vine în minte cuvântul Firesc. E foarte natural și plăcut de purtat. Este făcut dintr-un lemn de pin foarte ușor. Întotdeauna cumpăr bijuterii ușoare, care să fie nu neapărat prețioase, dar care să-mi placă. Îl voi purta pe o bluză foarte simplă, și ziua, și seara.”

Cristina: Broșă, Ana Filipa Bragança (Switzerland)
„Bijuteriile pe care mi le-am cumpărat sunt Fabuloase. Sunt deosebite, sunt bijuterii unicat. Mie îmi place tare mult bijuteria și fiecare bijuterie care îți ajunge la suflet este una fabuloasă. Pentru mine, AUTOR este un eveniment extraordinar. Bijuteriile le-aș purta în fiecare zi. La un costum sobru, merge orice bijuterie, oricât de fantezistă. Orice bijuterie care îți este pe suflet, merge dacă știi să o strecori. Asta chiar și în business, oriunde. De asta îmi și plac: sunt versatile, multe dintre ele, au mai multe fațete sociale, ca să zic așa.”

Raluca: Broșă, Raluca Buzura (România)
„Am venit la AUTOR pentru că și eu sunt, la rândul meu, jumătate artist. Sunt arhitect. Am venit pentru că apreciez munca celorlalți, pentru că este o tonă de creativitate, multă bună-dispoziție și pentru că oameni din toată Europa au venit să ne arate munca lor din ultimele șase luni sau poate din ultimul an. Mi-am cumpărat această broșă pentru că îmi place foarte mult. Este din ceramică arsă. Îmi place textura, îmi place granulația, îmi place modul în care sunt combinate diversele tipuri de materiale și am s-o port cu drag peste că este o piesă statement, care sper să mă și reprezinte. Mi-ar plăcea să fiu un inel. Un inel mare, evident, un inel care să fie singur pe mână, care să nu fie însoțit de nicio altă bijuterie și să fie singura bijuterie a doamnei pe care o însoțește.”

Magda: Colier, Simeon Shomov (Bulgaria)
„Am venit din curiozitate, să văd bijuteriile. Sunt bijuterii frumoase, altele decât cele pe care le găsești în marile magazine, bineînțeles. E interesant, e altceva. Mi-am cumpărat bijuteria pentru că, pur și simplu, mi-a plăcut. M-a atras simbolistica, modul în care a fost prezentată, iar cel care a făcut-o mi-a dat o energie bună. Dacă aș fi o bijuterie, aș fi cercei lungi și bogați.”

Georgiana: Cercei, Cleopatra Cosulet (România)
„Vin mereu la AUTOR. Primăvara și toamna, când sunt expunerile, de-abia aștept. Mă bucură acest târg. Mi-am cumpărat cerceii pentru că am simțit că sunt ai mei. Îmi plac atât de mult bijuteriile, încât, dacă ar fi să fiu o bijuterie, aș fi orice piesă. Toate sunt niște vieți. Fiecare bijuterie ascunde o poveste, și atunci le tratez pe fiecare cu povestea ei.”

Adrian: Butoni, Letizia Maggio (Italy)
“Mi-a spus o prietenă despre AUTOR și așa am venit. Mi se pare foarte interesant. Nu am plecat cu mâna goală. E inspirațional. Am butoni cu tema butterflies și am găsit alții. Mi-am completat colecția. Dacă aș fi o bijuterie, aș fi butoni, evident!”

Adina: Colier, Noha Nicolescu (România)
„Am venit la târg pentru că sunt pasionată de bijuteria contemporană. E foarte fain la târg, ca în fiecare an. Mi-am cumpărat această bijuterie pentru că îmi place foarte mult ce lucrează Noha și pentru că mi se potrivește. Mi-a plăcut foarte mult, e pe stilul meu. Dacă aș fi o bijuterie, aș fi un colier.”