Premiile AUTOR 2017

Premiile AUTOR 2017

Premiile AUTOR 2017 5400 3600 Dautor

S-a încheiat a 16-a ediție AUTOR.  Teodor Siminic, Ioana Ardelean, Losonczy Orsolya, What If I Fly, Monica Iacovenco, Gabriel Popa, Asami Watanabe au fost preferații ediției 2017 AUTOR

 

93 de artiști din întreaga lume și-au prezentat bijuteriile contemporane în weekendul 13-14 mai, la Grand Hotel du Boulevard, la a 16-a ediție a târgului internațional AUTOR. A fost weekendul descoperirilor, weekendul întâlnirilor neîntâmplătoare, weekendul autorilor. Șapte dintre artiștii prezenți la târg au fascinat juriul și au primit aplauzele și premiile AUTOR 2017 – creatori deschizători de drumuri, cu bijuterii fermecătoare.

AAA (Autor Awesome Award), Premiul Assamblage și Premiul ELLE. Premiul cel mare a ajuns în mâinile artistului Teodor Siminic, prezent pentru prima dată la AUTOR cu o colecție conceptuală ”Am încercat să surprind mici creaturi, insecte imaginare, care se prind de corpul purtătorului și împietresc”.  Premiul, care constă într-un curs de bijuterie la cea mai prestigioasă școală de bijuterie contemporană din Florența – Alchimia, a fost înmânat de Ana Barbu, câștigătoarea premiului la ediția trecută. Un curs de bijuterie oferit de Assamblage, singura școală privată de bijuterie din România și un material extins în ELLE, cea mai vândută revista de fashion din România, vor ajunge tot la Teodor Siminic, artistul new-entry care s-a bucurat de cea mai mare atenție la  AUTOR 2017.


Premiul Krama Institute
Un curs de bijuterie la Institutul de bijuterie contemporană Krama din Atena a fost câștigat de artista Monica Iacovenco pentru colecția ”GeoMatrix”, o serie de bijuterii inspirate de origini, călătorii și destinații.


Premiul Athens Jewelry Week 
Orsolya Losonczy, din Ungaria, prezentă la AUTOR 2017 în grupul H6,  a câștigat premiul Athens Jewelry Week, constând în participarea gratuită la cel mai nou eveniment din lumea bijuteriei contemporane.


Premiul Joya Barcelona
Asami Watanabe, prezentă la AUTOR tocmai din Japonia, este câștigătoarea premiului Joya Barcelona, care-i asigură acesteia participarea gratuită la ediția 2017 a târgului cu același nume, unul dintre cele mai prestigioase evenimente ale industriei de bijuterie.


Premiul MyDay-ByDay
Premiul îi aparține acum Ioanei Ardelean, care va avea astfel 7 zile de ‘personal exhibition’  în galeria de bijuterie contemporană myday-byday din Roma.


Premiul Molecule F
Echipa Molecule F și-a desemnat artistul preferat: brandul de bijuterie What If I Fly (Anca Popescu și Anca Negescu) va primi promovare pe Molecule-F.com, dar și în magazinul Molecule-F din Promenada Mall.


Premiul Publicului
Ca în fiecare an, publicul iubitor de bijuterie și-a spus părerea alegându-și favoritul: Gabriel Popa a fost desemnat cel mai popular artist la AUTOR 2017. Colecția sa, o serie de coliere și brățări inspirate de relația omului cu spațiul urban, îi asigură lui Gabriel Popa accesul automat la următoarea ediție Autor, iar unul dintre vizitatorii care l-au votat va primi un obiect creat de Gabriel.


Recomandat de Ana Morodan și Maurice Munteanu
The amazing fashion duo – Ana Morodan, fashion blogger și Maurice Munteanu, fashion editor ELLE Romania și-au selectat preferații la AUTOR 2017. Colecțiile care au fost ‘decorate’ de cei doi influenceri sunt: Doru Dumitrescu Wearable Sculptures, What If I Fly, Moogu, TertiumNonData/Gulnur Ozdaglar, Andreea Alonso, Horia Câlțea, Daniela Corina Popa, Andreia Popescu, Teodor Siminic, Asami Watanabe, Lucienne Buga.


Conferința AUTOR 2017
Luni, 15 mai, în cadrul conferinței anuale, susținute la Simbio Kitchen & Bar, AUTOR a deschis o conversație pe tema spațiilor alternative pentru expunerea bijuteriilor contemporane în marile capitale europene: care sunt pașii ce trebuie urmați pentru a-ți expune și vinde bijuteriile într-o galerie? Care sunt avantajele unei astfel de promovări? Care sunt cele mai importante galerii de bijuterie contemporană din Europa? Sunt câteva dintre întrebările care au ghidat discuțiile de luni, sub îndrumarea speakerilor: Gaelle Gornut, directorul galeriei WCC-BF din Belgia,  Laura Helena Aureli, fondator al galeriei myday-byday din Roma și Juan Riusech, artist si director Alliage Association, Franța.

AUTOR, singurul târg de bijuterie contemporană din Europa de Sud-Est, revine cu o nouă ediție în primăvara 2018.  

Inspirat de: UniCredit Bank

Cu sprijinul: Brigada de Voluntari, Băiatul cu Flori, Equitone

Parteneri media: Radio Guerrilla, Elle, Glamour, Iqads, Haute Culture, Experience Bucharest, Times New Roman, Designist, Visuell.ro, Modernism.ro, Scena9, DecatORevista, Zeppelin, IGLOO Magazine, Dreamingof.net ZOOT Magazine, Bucharest Fashion Film Festival.  #trainyoursenses