fbpx

PREMIILE AUTOR 2019

PREMIILE AUTOR 2019

PREMIILE AUTOR 2019 1200 670 Dautor

La ceas aniversar, pe 20-21 aprilie, la Teatrul Național București, AUTOR pune reflectorul pe cei mai promițători designeri și artiști de bijuterie contemporană și de artă, din întreaga lume.

Recunoscut pentru criteriile înalte de selectiie, AUTOR urmărește, în acordarea premiilor, o serie de aspecte care diferențiază creațiile participante la târg: capacitatea designerului de a propune o viziune originală și în același timp foarte personală, de a surprinde, de a pune sub semnul întrebării contexte și idei, toate transpuse în bijuterie realizată cu tehnici excepționale și inovatoare.

AAA (Autor Awesome Award) este cea mai înaltă distincție oferită în cadrul AUTOR și se acordă designerului care va deveni FOCUS ARTIST la ediția 2020. AAA premiază cel mai promițător artist, lucrările acestuia fiind în lumina reflectoarelor și vor fi promovate timp de un an pe platforma AUTOR.

Joya Barcelona Award, oferă câștigătorului participare la Joya Barcelona Art Jewelry and Objects 2019. Joya Barcelona este unul din cele mai renumite evenimente de profil și renunește, în fiecare an, cele mai prestigioase nume și cele mai promițătoare talente emergente din lumea întreagă și caută impulsuri personale în abordarea de concepte, excelență în tehnică, finisaje impecabile. Fondatorul și directorul târgului JOYA Barcelona, Paulo Ribeiro, va alege personal în timpul târgului artistul câștigător care va fi anunat duminică 21 aprilie 2019.

În aceeași măsură, Paulo Ribeiro oferă sesiuni de training one2one, în perioada 19-22 aprilie. Programări aici.

Athens Jewelry Week Award aduce participarea gratuită în cadrul celui mai selectiv festival dedicat bijuteriei contemporane și de artă din Grecia, pentru ediția din 2020 și, mai ales, includerea în exprozitia centrală a acestuia, la Muzeul Benaki din Atena.

Îndrăzneț, fresh, realmente contemporan, dinamic și asumat, colecție unitară, prezentare instalationista a colecției în cadrul AUTOR 2019 sunt aspecte ce contează pentru accesarea premiului.

Co-fondatoarele AJW, Niki Stylianou și Erato Kouloubi, vor fi prezente la cea de-a VXIII-a ediție a târgului AUTOR și vor selecta personal câștigătorul. Premiul va fi oferit sâmbătă, 20 aprilie.  

În aceeași măsură, Niki Stylianou oferă sesiuni de training one2one, în perioada 19-22 aprilie. Programări aici.

Venice Design Week Award oferă două invitații de participare la Venice Design Week, 12-20 October 2019.

Assamblage Award e menit să ajute un tânăr designer emergent să se dezvolte atât pe parte creativă, cât și pe parte tehnică, oferind câștigătorului participare la un curs intensiv de bijuterie în cadrul Școlii de Bijuterie Contemporană Assamblage. David Sandu, directorul și fondatorul școlii, alături de Andreia Gabriela Popescu, profesor vor alege câștigătorul sâmbătă 20 aprilie.

Premiul Publicului validează cel mai îndrăgit designer, de către vizitatorii celor două zile de târg. Aceștia au șansă de a vota prin intermediul talonului primit la intrare iar câștigătorul primește accesul automat la următoarea ediție AUTOR 2020 și un discount de 50% din fee-ul de baza de participare. În aceeași măsură, prin tragere la sorți, unul dintre vizitatorii  care l-au votat va primi o bijuterie ce poartă semnătură să.