Premiile AUTOR 2022

Premiile AUTOR 2022

Premiile AUTOR 2022 2048 1365 Dautor

Târgul AUTOR revine după 3 ani și pune în scenă pe 28 și 29 mai, cea de-a 19-a ediție în sala de bal a Palatului Oscar Maugsch, de la Universitate, unde te invită să descoperi cel mai înalt nivel de creație al bijuteriei contemporane.  AUTOR pune reflectorul pe cei mai promițători designeri și artiști de bijuterie contemporană și de artă, aduncând în premieră noi premii.

Recunoscut pentru criteriile înalte de selectiie, AUTOR urmărește, în acordarea premiilor, o serie de aspecte care diferențiază creațiile participante la târg: capacitatea designerului de a propune o viziune originală și în același timp foarte personală, de a surprinde, de a pune sub semnul întrebării contexte și idei, toate transpuse în bijuterie realizată cu tehnici excepționale și inovatoare.

Autor Awesome Award (AAA)  este cea mai înaltă distincție oferită în cadrul AUTOR și se acordă designerului care va deveni FOCUS ARTIST la ediția 2023. AAA premiază cel mai promițător artist, lucrările acestuia fiind în lumina reflectoarelor și vor fi promovate timp de un an pe platforma AUTOR.

Joya Barcelona Award  oferă câștigătorului participare la Joya Barcelona Art Jewelry and Objects 2023. Joya Barcelona caută impulsuri personale în abordarea de concepte, excelență în tehnică, finisaje impecabile. Fondatorul și directorul târgului JOYA Barcelona, Paulo Ribeiro, va alege personal în timpul târgului artistul câștigător care va fi anunțat duminică 29 mai.

În aceeași măsură, Paulo Ribeiro oferă sesiuni de coaching în bijuterie one2one, în perioada 28-30 mai. Acestea sunt o ocazie unică de a beneficia de îndrumarea unui specialist din domeniu. Programări și rezervări AICI

ALCHIMIA School Award  Pasiunea este cuvântul cheie, sinteza într-un singur cuvânt a filozofiei școlii Alchimia Contemporary Jewellery School.  Premiu oferă școlarizare în cadrul unui curs de două săptămâni în atelierele renumitei școli din  Florența, pentru a ajuta designerii talentați să își îndeplinească visul de a deveni artiști profesioniști.

CLUSTER  JEWELLERY AWARD oferă câștigătorului participare directă la CLUSTER CONTEMPORARY JEWELLERY LONDON FAIR 2022.  Înființat în 2016, Cluster a dat tonul târgurilor de artă care renunță la intermediari, renunță la reprezentarea galeriei. Cluster este mai mult decât un târg, este o aventură comună, o călătorie în comun, un adăpost creativ și un exercițiu de construire a comunității.

Premiul Publicului  validează cel mai îndrăgit designer, de către vizitatorii celor două zile de târg. Publicul are șansa de a vota prin intermediul talonului primit la intrare iar câștigătorul primește accesul automat la următoarea ediție AUTOR 2023 și un discount de 50% din fee-ul de baza de participare. În aceeași măsură, prin tragere la sorți, unul dintre vizitatorii  care l-au votat va primi o bijuterie ce poartă semnătură să.

°°°°°°°°°°°°°°

Îndrăzneț, fresh, realmente contemporan, dinamic și asumat, colecție unitară, prezentare instalationistă a colecției în cadrul AUTOR 2022 sunt aspecte ce contează pentru accesarea premiilor.

AUTOR 2022 – Târg Internațional de Bijuterie Contemporană ediția a 19-a

28 mai – 29 mai la Palatul Oscar Maugsch, intrarea din str. Toma Caragiu, București.